«

»

Αυγ 24

Ryanair: Τέλος η δωρεάν χειραποσκευή!

Είναι επίσημο! Η Ryanair δεν θα επιτρέπει, πλέον, στους επιβάτες της να ταξιδεύουν με δωρεάν χειραποσκευή. Χρεώσεις από τον Νοέμβριο…

Ήταν -μαζί με τα φθηνότερα ναύλα- ένα από τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που έκαναν την Ryanair μία από τις πιο δημοφιλείς αεροπορικές εταιρείας, ειδικά στις νεότερες ηλικίες. Ο λόγος για την δωρεάν χειραποσκευή βάρους μέχρι 10 κιλών.
Προνόμιο που, όμως, από τον ερχόμενο Νοέμβριο αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν!
Τόσο θα πληρώνετε πλέον στην Ryanair
Η αεροπορική εταιρεία λανσάρει νέα πολιτική για τις αποσκευές αφού παρατήρησε πως οι επιβάτες είχαν προσαρμόσει τις… συνήθειές τους ώστε να χρησιμοποιούν το προνόμιο αυτό κάτι που προκαλούσε:
α) καθυστερήσεις στην επιβίβαση.
β) προβλήματα στην αποθήκευση των αποσκευών στον χώρο πάνω από τις θέσεις, μέσα στο αεροσκάφος.
Στους επιβάτες θα επιτρέπεται να παίρνουν μέσα στο αεροσκάφος μια μικρή τσάντα, η οποία θα πρέπει να χωρά κάτω από το κάθισμα. Κι αυτό θα είναι δωρεάν. Όχι όμως την χειραποσκευή μέχρι 10 κιλά. Ακόμη, ένας περιορισμένος αριθμός επιβατών που κλείνουν προτεραιότητα στην επιβίβαση –κάτι που κοστίζει περίπου 6 ευρώ ανά πτήση– θα μπορούν να παίρνουν επίσης μια μικρή τσάντα ως χειραποσκευή.
Πάντως, η Ryanair παρουσιάζει μια σειρά φθηνότερων τιμών για τις αποσκευές. Οι επιβάτες θα πληρώνουν 8 λίρες -αντί 25- για οποιαδήποτε βαλίτσα που ζυγίζει κάτω από 10 κιλά. 

Από την εταιρεία τονίζουν πως οι περισσότεροι επιβάτες δεν θα επηρεαστούν από την νέα πολιτική αποσκευών, λέγοντας πως το 30% ήδη αγοράζει την επιλογή της προτεραιότητας στην επιβίβαση κι ένα ακόμη 30% ήδη ταξιδεύει με μία μόνο χειραποσκευή.
Ο Kenny Jacobs, επικεφαλής του τμήματος μάρκετινγκ της Ryanair, δηλώνει: «Αυτή η νέα πολιτική θα επιταχύνει την επιβίβαση και θα μειώσει πολύ τις καθυστερήσεις. Το 60% των επιβατών δεν θα επηρεαστεί και περιμένουμε το υπόλοιπο 40% είτε θα επιλέξει να αγοράζει την επιλογή της προτεραιότητας στην επιβίβαση, είτε να αγοράσουν την επιλογή χειραποσκευής μέχρι 10 κιλά. Αλλιώς, θα πρέπει να ταξιδέψουν με μια μικρή τσάντα δωρεάν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>