«

»

Ιούλ 15

Εκτύπωσέ το Άρθρο

«Bόμβα» Ολάντ “ανατινάζει” Σημίτη και Goldman Sachs – Παραποιούσαν αριθμούς και στοιχεία..ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ θα γινει η παπαριες???

«Η Goldman Sachs ήταν αυτή που συμβούλευε τους Έλληνες και παραποιούσε τους αριθμούς (των δημόσιων λογαριασμών) που η Ελλάδα είχε δώσει πριν από μερικά χρόνια στην Ευρωπαϊκή Ένωση.Μερικά χρόνια αργότερα μαθαίνουμε ότι ο κ. Μπαρόζο θα προσληφθεί από την Goldman Sachs; Νομικά είναι δυνατό, όμως ηθικά θίγεται το πρόσωπο, είναι ηθικά απαράδεκτο», δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ .

Με αφορμή την σκανδαλώδη πρόσληψη του πρώην προέδρου της Κομισιόν, Μανουέλ Μπαρόσο, στη Goldman Sachs, ο Γάλλος πρόεδρος άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για την αμαρτωλή περίοδο διακυβέρνησης Κώστα Σημίτη και τη σχέση της Goldman Sachs με την παραποίηση αριθμών, των δημοσίων λογαριασμών, ώστε να μπει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη.
«Τον κ. Μπαρόζο, δεν ήμουν εγώ αυτός που τον επέλεξε, ορισμένοι θα αναγνωρίσουν τον εαυτό τους στην επιλογή αυτή», υπογράμμισε ο σοσιαλιστής πρόεδρος κατά την τηλεοπτική συνέντευξη που δίνει παραδοσιακά την 14η Ιουλίου, την ημέρα της εθνικής εορτής της Γαλλίας.
Οι δεξιοί προκάτοχοί του Ζακ Σιράκ (1995-2007) και Νικολά Σαρκοζί (2007-2012) είχαν συμβάλει στον διορισμό αυτού του συντηρητικού Πορτογάλου το 2004 στις Βρυξέλλες και στη συνέχεια στην ανανέωση του διορισμού του το 2009.
Ο Μπαρόζο διηύθυνε την Επιτροπή «τη στιγμή που υπήρξε αυτή η κρίση που προκλήθηκε απ’ αυτά που αποκαλούμε subprimes (σ.σ.: τα ενυπόθηκα δάνεια υψηλού κινδύνου), για τα οποία η Goldman Sachs υπήρξε μια από τις βασικές τράπεζες», υπογράμμισε ακόμη ο Ολάντ στη συνέντευξή του.
Η Γαλλία ζήτησε ήδη την Τετάρτη «επισήμως» από τον Πορτογάλο πολιτικό, ο οποίος είχε ηγηθεί επί 10 χρόνια της Επιτροπής των Βρυξελλών, να εγκαταλείψει τα σχέδιά του να εργαστεί γι’ αυτή την τράπεζα.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://okoytsompolis.gr/b%cf%8c%ce%bc%ce%b2%ce%b1-%ce%bf%ce%bb%ce%ac%ce%bd%cf%84-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%bd%ce%ac%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%af%cf%84%ce%b7-%ce%ba%ce%b1/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>