«

»

Δεκ 22

«Ωρα μηδέν» για τις ομαδικές απολύσεις.

 

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τις ομαδικές απολύσεις στην ΑΓΕΤ Ηρακλής, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί από ώρα σε ώρα, θα αποτελέσει καταλύτη στη διαπραγμάτευση κυβέρνησης και πιστωτών.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την εισήγηση του εισαγγελέα του Ευρω-δικαστηρίου,η κρατική προέγκριση των ομαδικών απολύσεων είναι μη συμβατή με το κοινοτικό δίκαιο.

Με αυτά τα δεδομένα, το προοίμιο της απόφασης είναι ήδη αρνητικό για την Αθήνα. Εάν η εισήγηση αυτή γίνει δεκτή, ουσιαστικά ανοίγει και ο δρόμος για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, όπως αξιώνει το ΔΝΤ.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Εισαγγελέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, ο οποίος κλήθηκε να γνωμοδοτήσει επί της υπόθεσης των ομαδικών απολύσεων που προέβη το 2013 η ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, εισηγήθηκε τον περασμένο Ιούνιο ότι δεν συμβαδίζει με το κοινοτικό δίκαιο η ελληνική νομοθεσία που απαιτεί από τους εργοδότες να λαμβάνουν διοικητική έγκριση πριν προβούν σε ομαδικές απολύσεις.

Το υπουργείο Εργασίας, πάντως, διέψευσε το Σαββατοκύριακο πληροφορίες κατά τις οποίες η κυβέρνηση έχει ήδη καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.

Newmoney.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>