«

»

Δεκ 15

«Ψαλίδι» έως 18% στις συντάξεις.


Έμμεση μείωση που θα φτάσει και το 18% θα δουν οι συνταξιούχοι το 2017 μετά το τέλος της κατάργησης επιδομάτων που φέρνει το νέο ασφαλιστικό.

Ταυτόχρονα όμως η κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων απότις νέες συντάξεις είναι βέβαιο ότι θα περάσει και στους παλαιούς συνταξιούχους καθώς θα χαρακτηριστούν ως προσωπική διαφορά με τον επανυπολογισμό των συντάξεων που θα γίνει μέσα στο 2017 και πιθανότατα να είναι τα πρώτα που θα αφαιρεθούν από τις παλιές συντάξεις, γράφει ο Ελεύθερος Τύπος.

Στην επίμαχη λίστα περιλαμβάνονται όλα τα ταμεία του ιδιωτικού τομέα, δηλαδή το ΙΚΑ, η ΔΕΗ, το ΤΑΠ-ΟΤΕ, τα ταμεία των τραπεζών και του Τύπου.

Οι κρυφές αυτές μειώσεις θα φανούν όχι στις προσωρινές αλλά στις οριστικές συντάξεις που θα αρχίσουν να εκδίδονται από το 2017 καθώς τότε αναμένεται και η εγκύκλιος για το νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων.

Από τις νέες συντάξεις φεύγει οριστικά το επίδομα συζύγου ενώ τα επιδόματα τέκνων παύουν να καταβάλλονται από τα Ταμεία με σταθερό ποσό ή ποσοστό επί της σύνταξης όπως παλιά.

Newmoney.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>