«

»

Σεπ 01

Χωρίς το «Βόρεια» η αναφορά του Ζάεφ στη «Μακεδονία»

 

Ως «Μακεδονία» εξακολουθεί να αποκαλεί την ΠΓΔΜ ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας,

 Ζόραν Ζάεφ, ένα μήνα πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα για
την έγκριση της συμφωνίας των Πρεσπών. 

Κάνοντας λόγο για «ευρωπαϊκή Μακεδονία», ο Σκοπιανός εξήρε τις προοπτικές της ΠΓΔΜ εντός της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ και εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη θετική έκβαση του δημοψηφίσματος. 

«Είμαι βέβαιος ότι το δημοψήφισμα για το μέλλον της Μακεδονίας, θα είναι επιτυχημένο» τόνισε, μεταξύ άλλων. Και πρόσθεσε: «Ήρθε η ώρα για τη Μακεδονία να βαδίσει στο σωστό μονοπάτι, αυτό που υπερπηδά τα εμπόδια και τους φράχτες». 

Στο ίδιο πλαίσιο, υποστήριξε ότι η γειτονική χώρα βρίσκεται ενώπιον ενός ιστορικού γεγονότος, το οποίο θα επηρεάσει το μέλλον της ΠΓΔΜ και των επόμενων γενιών. 

Σημειώνεται ότι το σχετικό δημοψήφισμα είναι προγραμματισμένο για τις 30 Σεπτεμβρίου, με το ερώτημα που θα τεθεί στους Σκοπιανούς να είναι το εξής: 

«Συμφωνείτε η χώρα να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. με βάση τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με την Ελλάδα;» 

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής δημοσκοπήσεις, το «ναι» διατηρεί σημαντικό προβάδισμα έναντι του «όχι». 

Βέβαια, εκτός του δημοψηφίσματος, για να ολοκληρωθεί η επικύρωση της συμφωνίας, απαιτείται και η αναθεώρηση του συντάγματος της γειτονικής χώρας, η οποία από την πλευρά της, προϋποθέτει τη στήριξη των 2/3 της Βουλής. 

naftemporiki.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>