«

»

Σεπ 15

Υπηρεσίες Πληροφοριών: Πόσες χιλιάδες άνδρες έχει ακόμα το Ισλαμικό Κράτος

Σύμφωνα με αμερικανικές και ευρωπαϊκές εκτιμήσεις -που στηρίζονται σε ξεχωριστές έρευνες- οι εναπομείνασες δυνάμεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη Συρία και στο Ιράκ είναι μεγέθους μεραρχίας, με το 20% των ανδρών να είναι εθελοντές από ευρωπαϊκές χώρες.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών υπολογίζουν ότι το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και στο Ιράκ πρέπει να έχει ακόμα 13.000 άνδρες, λέει ο Ζιλ ντε Κερκόβ, επικεφαλής της ευρωπαϊκής Αντιτρομοκρατικής, από τους οποίους οι 2.500 έχουν ευρωπαϊκές υπηκοότητες.
Μιλώντας στη γερμανική Welt, ο Κερκόβ πρόσθεσε ότι περίπου 1.500 τζιχαντιστές που πολέμησαν με το Ισλαμικό Κράτος επέστρεψαν σε χώρες της Ευρώπης. Είναι ένα ανησυχητικά μεγάλο νούμερο.
Ωστόσο, πρέπει να είμαστε άκρως επιφυλακτικοί με αυτούς τους αριθμούς διότι και στη Μοσούλη μας έλεγαν ότι το Ισλαμικό Κράτος είχε 6.000 με 10.000 άνδρες και όταν απελευθερώθηκε η πόλη οι ιρακινές Αρχές ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν περίπου 30.000 τζιχαντιστές.
Είναι απίθανο το Ισλαμικό Κράτος να έχει απομείνει μόνο με 13.000 άνδρες στη Συρία και στο Ιράκ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>