«

»

Δεκ 11

Τι ζητά ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ν. Πρέβεζας για την εκπαίδευση προσφυγόπουλων

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πρέβεζας, στη συνεδρίαση της 7/12/2016 αφού αποτίμησε την υπάρχουσα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σχετικά με τη λειτουργία των ΔΥΕΠ (Δομών Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων) στον νομό Πρέβεζας, ομόφωνα αποφασίζει και καλεί τα αρμόδια όργανα της πολιτείας να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση λειτουργία των ΔΥΕΠ αφού :

1) Εξασφαλίσουν τη στελέχωσή τους με εκπαιδευτικούς πλήρους ωραρίου που θα ορισθούν ως υπεύθυνοι των τμημάτων.
Ο Σύλλογος είναι αντίθετος με την ανάθεση καθηκόντων ως υπευθύνων των ΔΥΕΠ σε αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου, γιατί εκτός των άλλων είναι και ηθικά απαράδεκτο σε κάποιους που προσλαμβάνονται για διδακτικό ωράριο 12-13 ωρών να τους ανατίθενται αρμοδιότητες και ευθύνες που δεν τους αναλογούν.
2) Εξασφαλίσουν όλες τις προϋποθέσεις για την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία τους (πλήρη υγειονομική κάλυψη των προσφυγόπουλων όπως όλων των μαθητών, καθαριότητα σχολικών χώρων και θέρμανση για τον χειμώνα με την απαραίτητη χρηματοδότηση για τα λειτουργικά έξοδα των ΔΥΕΠ, ασφάλεια κατά την παραμονή τους στο χώρο του σχολείου και κατά τις μετακινήσεις τους).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>