«

»

Νοέ 10

Τακτικό μέλος στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Χωρών Νοτιοανατολικής Ευρώπης

Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης, ορίστηκε με απόφαση του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, ως τακτικό μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Χωρών Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP). 


Η SEECP ιδρύθηκε το 1996 στη Σόφια, με απόφαση των υπουργών Εξωτερικών των 12 χωρών που συμμετέχουν σε αυτήν. Σκοπός της είναι η εδραίωση της σταθερότητας και της ασφάλειας

στην περιοχή, η ενδυνάμωση της περιφερειακής συνεργασίας και των σχέσεων καλής γειτονίας, η οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη και η ενσωμάτωση των χωρών της Συνέλευσης στις ευρωπαϊκές και ευρωατλαντικές δομές.

Στη Συνέλευση μετέχουν κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι από την Ελλάδα, την Αλβανία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Βουλγαρία, την Κροατία, το Κόσοβο, το Μαυροβούνιο, τη Σερβία, την ΠΓΔΜ, τη Ρουμανία, τη Σλοβενία και την Τουρκία. Η ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία αποτελείται από τρία τακτικά μέλη, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Βουλής.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>