«

»

Δεκ 19

Στοιχεία βόμβα για εξαγγελίες Τσίπρα: «Η Ελλάδα πτωχεύει τον Ιούλιο»

Τι αναφέρει η οίκος Moody’s για πτώχευση της Ελλάδας μετά της εξαγγελίες Τσίπρα;

Τα πάνω κάτω έχουν φέρει οι παροχές που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s στην εβδομαδιαία έκθεσή του επιφύλαξε δυσάρεστα νέα για τη χώρα μας.

Σύμφωνα με τον οίκο, υπάρχει κίνδυνος με την εξόφληση των ομολόγων που είναι προγραμματισμένη για τον ερχόμενο Ιούλιο, αφού οι παροχές αναμένεται να «φρενάρουν» τη δεύτερη αξιολόγηση και την εκταμίευση των 6,1 δις ευρώ.

«Mία καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις, όμως, θα αυξήσει το ρίσκο για τους κατόχους ομολόγων.

Η Ελλάδα έχει μεγάλες λήξεις τον Ιούλιο του 2017, με 2,2 δισ. ευρώ να ανήκουν σε ιδιώτες επενδυτές και 3,9 δισ. στην ΕΚΤ.

Θα είναι τεράστια πρόκληση να καλυφθούν αυτές οι λήξεις χωρίς την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης και τη διάθεση των 6,1 δισ. ευρώ έως το καλοκαίρι», υπογραμμίζει η έκθεση και προσθέτει:

«Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) σχετικά με τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για την παροχή ειδικού βοηθήματος στους χαμηλοσυνταξιούχους και την αναστολή της αύξησης ΦΠΑ σε νησιά με μεγάλες προσφυγικές ροές προκαλεί αύξηση της ένταξης με τους πιστωτές».

fimes.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>