«

»

Ιούλ 16

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Σουλτς: Οικονομικές συνέπειες σε όσους αρνούνται να δεχθούν πρόσφυγες.

Οικονομικές συνέπειες για χώρες που αρνούνται να δεχθούν πρόσφυγες θα προτείνει ο υποψήφιος καγκελάριος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας (SPD) Μάρτιν Σουλτς, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA).

«Κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα οποία αρνούνται την αλληλεγγύη σε σημαντικά θέματα θα πρέπει να υπολογίζουν σε οικονομικές συνέπειες και όχι στην πλήρη αλληλεγγύη της Γερμανίας και άλλων χωρών», σημειώνει ο κ. Σουλτς σε κείμενό του που θα παρουσιαστεί την Κυριακή και αποσπάσματα του οποίου δημοσιεύει το DPA.

Κατά τον κ. Σουλτς, «όποιος αρνείται κατηγορηματικά να δεχθεί πρόσφυγες ή επιδίδεται σε φορολογικό ντάμπιγνκ και σε καταστρεπτικό φορολογικό ανταγωνισμό δεν συμπεριφέρεται αλληλέγγυα. Κράτη – μέλη τα οποία δέχονται πρόσφυγες θα πρέπει να έχουν την υποστήριξη λ.χ. σε θέματα ανέγερσης κοινοτικών εγκαταστάσεων και σχολείων ή ιατρικής περίθαλψης».

Ο κ. Σουλτς παρατηρεί ότι για να δημιουργηθούν κίνητρα οικειοθελούς υποδοχής προσφύγων είναι αναγκαία μια επιπρόσθετη οικονομική υποστήριξη εκείνων των χωρών – μελών τα οποία σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος.

Στο μεταξύ, ο κ. Σουλτς θα συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν την Πέμπτη στο Παρίσι, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του SPD.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://okoytsompolis.gr/%cf%83%ce%bf%cf%85%ce%bb%cf%84%cf%82-%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ad%cf%80%ce%b5%ce%b9%ce%b5%cf%82-%cf%83%ce%b5-%cf%8c%cf%83%ce%bf%cf%85/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>