«

»

Δεκ 25

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Μεγάλη δυσαρέσκεια της Κομισιόν για το δίδυμο Σόιμπλε – Τόμσεν

 

Ως κύρια αιτία του χάσματος μεταξύ των εταίρων θεωρεί η Κομισόν τον Πολ Τόμσεν, με ευρωπαίο αξιωματούχο να βασίζει τις εμμονικές και εμπαθείς θέσεις του Δανού για την Ελλάδα στη σχέση που έχει αναπτύξει με τον Σόιμπλε. Όπως αναφέρει, η σχέση αυτή έχει οδηγήσει και στις τεχνητές εντάσεις μεταξύ ΔΝΤ – Βερολίνου, με θύμα την Ελλάδα.

Σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο, προβληματισμός επικρατεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το δίδυμο Σόιμπλε – Τόμσεν που απειλεί όχι μόνο να εκτροχιάσει το ελληνικό ζήτημα, αλλά και ευρύτερα την πορεία της Ευρωζώνης. Η ίδια πηγή επικρίνει την ηγεμονία του γερμανού ΥΠΟΙΚ στο Eurogroup, σχολιάζοντας πως η προαναγγελία γεγονότων από τον Σόιμπλε και η τυφλή υιοθέτηση των απόψεων του από το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θέτει εν αμφιβόλω το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Μόνη λύση για να αρθεί το αδιέξοδο είναι η ανάληψη πρωτοβουλιών από την επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία στο παρελθόν έχει καταφέρει και έχει παραμερίσει τις άκαμπτες θέσεις του εντεταλμένου -από τον Σόιμπλε- Τόμσεν. Κατά την ίδια πηγή, η Λαγκάρντ πρέπει να κινηθεί πολιτικά και όχι τεχνοκρατικά για να βγει «λευκός καπνός» για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>