«

»

Δεκ 20

Πρέβεζα: Πρώτη η ΔΑΚΕ στην ΕΛΜΕ Πρέβεζας…Η απάντηση των εκπαιδευτικών στην κυβέρνητική πολιτική

 

Πρώτη η ΔΑΚΕ στην ΕΛΜΕ Πρέβεζας καθώς κέρδισε το Σωματείο με ποσοστό 31% έναντι του Μετώπου Δράσης και Αλληλεγγύης (ΣΥΡΙΖΑ) το οποίο έλαβε 26,8%.

Η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα η τακτική που ακολούθησε ο πρώην Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πρέβεζας Παν. Λελοβίτης και οι συν αυτώ παρατρεχάμενοι τα τελευταία δύο χρόνια, η όλη στάση τους μεταφράστηκαν με την καταψήφιση της παράταξης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε ένα σημαντικό Σωματείο, αυτό των εκπαιδευτικών, κάτι που δείχνει την σοβαρή αλλαγή κλίματος και στους εκπαιδευτικούς του Νομού Πρέβεζας.

Οι …. Κασσάνδρες που παρουσίαζαν μέχρι πρότινος την ΕΛΜΕ Πρέβεζας ως Κάστρο του ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται ότι διαψεύστηκαν… Οι εκπαιδευτικοί, μετά τις παλινωδίες της Κυβέρνησης, τα ψέματα, τις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, την βαριά φορολόγηση, τις περικοπές στις συντάξεις, τον κόφτη, τις περικοπές επιδομάτων και γενικότερα την καταβαράθρωση της οικονομίας και της κοινωνίας, καταψήφισαν την Παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ και επέλεξαν τη ΔΑΚΕ πρώτη δύναμη στο Νομό.

Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα που κατάφερε η ΔΑΚΕ καθηγητών, θα πρέπει να γίνει «τροφή» για σκέψη και για ορισμένους στην τοπική ΝΔ, οι οποίοι αναζητώντας τρόπους να ασκήσουν εξουσία, αναλογίζονται διάφορους τρόπους να ασκήσουν κριτική σε τοπικά στελέχη που αγωνίζονται χρόνια στον χώρο της Εκπαίδευσης…

Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. διενεργήθηκαν την Πέμπτη στο 1ο Λύκειο Πρέβεζας με μεγάλη συμμετοχή.

Ψήφισαν 355 εκπαιδευτικοί, εκ των οποίων 326 ήταν έγκυρα ψηφοδέλτια και λευκά – άκυρα 29. Η ΔΑΚΕ καθηγητών συγκέντρωσε 110 ψήφους, ποσοστό 31% και 3 έδρες. Το Μέτωπο Δράσης και Αλληλεγγύης έλαβε 95 ψήφους, ποσοστό 26,8% και 2 έδρες.

Η Μετωπική Αριστερή Παρέμβαση έλαβε 61 ψήφους, ποσοστό 17,2% και 1 έδρα. Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών έλαβε 59 ψήφους, ποσοστό 16,6% και 1 έδρα.

Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Πρέβεζας, εκλέχθηκαν από τη ΔΑΚΕ Καθηγητών οι Απόστολος Κατσανάκης, Αθανάσιος Γεωργατσέλης και Δημήτριο Γεωργοπέτρης. Από το Μέτωπο Δράσης και Αλληλεγγύης Εκπαιδευτικών οι Παναγιώτης Λελοβίτης και Δημήτριος Ντάγγας.

Από την Μετωπική Αριστερή Παρέμβαση ο Διονύσιος Καββαδάς και από την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών ο Πέτρος Τσεκούρας.

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέχθηκαν οι Νικόλαος Σμπόνιας, Θεόδωρος Κάλλης και Ιωάννης Κατσανός. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο αναμένεται να συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να συγκροτηθεί σε Σώμα.

Τα αποτελέσματα των εκπροσώπων για την ΑΔΕΔΥ έχουν ως ακολούθως: Ψήφισαν 355 εκπαιδευτικοί εκ των οποίων 320 έγκυρα, Λευκά-άκυρα 35. Η ΔΑΚΕ Καθηγητών έλαβε 107 ψήφους και εκλέχθηκαν 6 αντιπρόσωποι. Το Μέτωπο Δράσης και Αλληλεγγύης έλαβε 95 ψήφους και εκλέχθηκαν 5 αντιπρόσωποι.

Η Μετωπική Αριστερή Παρέμβαση έλαβε 59 ψήφους και εκλέχθηκαν 3 αντιπρόσωποι. Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών έλαβε 59 ψήφους και εκλέχθηκαν 3 αντιπρόσωποι. Στο σύνολό τους εκλέχθηκαν 17 αντιπρόσωποι.

Άρης Τσελίκος

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>