«

»

Δεκ 23

Πρέβεζα: Κέντρο Κοινότητας και στον Δήμο Πρέβεζας

Νέες εντάξεις κοινωνικών δομών Δήμων της Ηπείρου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Συγκεκριμένα δημιουργούνται Κέντρα Κοινότητας στους Δήμους Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας, με προϋπολογισμό 112.320 ευρώ το καθένα. Ημερομηνία έναρξης των πράξεων ορίζεται η 01/02/2017 και λήξης η 31/7/2020.
Ωφελούμενοι/ες της πράξης είναι οι πολίτες που διαβιούν στην περιοχή παρέμβασης του Κέντρου Κοινότητας και κατά προτεραιότητα άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, παιδιά που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού, οι ωφελούμενοι του Προγράμματος «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα», καθώς και μετανάστες, ΑμεΑ, Ρομά και γενικότερα ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.
Κοινωνικό παντοπωλείο και παροχής συσσιτίου, κοινωνικό φαρμακείο Δήμου Αρταίων
Με άλλη απόφαση του Περιφερειάρχη εντάσσονται στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» δύο Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών του Δήμου Αρταίων με στόχο την αντιμετώπιση του φαινομένου της ακραίας φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.
Η πρώτη αφορά τη δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου και Παροχής Συσσιτίου για 160 ωφελούμενους και η δεύτερη τη δημιουργία Κοινωνικού Φαρμακείου με τουλάχιστον 100 ωφελούμενους. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 416.520 ευρώ, ημερομηνία έναρξης της πράξης είναι η 1 Απριλίου 2ο17 και λήξης η 31η Μαΐου 2020.
Κοινωνικό Παντοπωλείο στο Δήμο Φιλιατών
Κοινωνικό Παντοπωλείο, θα λειτουργήσει ο Δήμος Φιλιατών, στο πλαίσιο των κοινωνικών προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της φτώχειας. Η σχετική πράξη με προϋπολογισμό 117.οοο ευρώ, με απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, εντάσσεται στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020». Ως ημερομηνία έναρξης ορίστηκε η 1/4/2017 και λήξης η 31/5/2020.
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δ. Φιλιατών, θα διασφαλίζει την σταθερή τροφοδοσία 110 περίπου οικογενειών κάθε μήνα, ενώ θα διαθέτει επίσης είδη ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένα προϊόντα, είδη ένδυσης και υπόδησης, βιβλία, παιχνίδια, cd κλπ.

pamepreveza.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>