«

»

Δεκ 16

Περίεργες ειδήσεις και έγγραφα για “μυστική επιστράτευση στην Τουρκία”!

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Στην Ιστοσελίδα odaTV δημοσιεύτηκε μια περίεργη είδηση. Αστυνομικοί επέδωσαν σε ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στην Άγκυρα δελτίο με το οποίο τον ενημερώνουν ότι το κτήριο θα επιταχθεί σε περίπτωση επιστράτευσης!

Η Επιτροπή που καθορίζει τις υποχρεώσεις των πολιτών στις περιπτώσεις παλλαϊκής άμυνας αποφάσισε την επίταξη του συγκεκριμένου ξενοδοχείου.

Το 4ο Σώμα Στρατού και το Φρουραρχείο της Άγκυρας ζήτησαν από την Επιτροπή Υποχρεώσεων Παλλαϊκής Άμυνας της Νομαρχίας να προβεί στις δέουσες ενέργειες , ώστε να προσδιοριστούν τα μέτρα που θα ληφθούν σε περίπτωση επιστράτευσης.

Πριν από λίγες μέρες ο Πρόεδρος μιλώντας στην 32η σύνοδο των κοινοταρχών κάλεσε τους πολίτες σε επιστράτευση, επικαλούμενος το άρθρο 104 του Συντάγματος. Το συγκεκριμένο άρθρο ορίζει τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας. Τους όρους και τις προϋποθέσεις για την κήρυξης επιστράτευσης τους προσδιορίζει το άρθρο 122 του Συντάγματος. Βάσει των διατάξεων του άρθρου αυτού ο Πρόεδρος προτείνει στην κυβέρνηση την κήρυξη επιστράτευσης, η οποία αποφασίζει , αφού πρώτα λάβει υπόψη του τις απόψεις του Συμβουλίου εθνικής Ασφάλειας. Με λίγα λόγια δεν μπορεί , με το παρόν Σύνταγμα να κηρύξει μόνος του επιστράτευση. Αυτό, όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να το κάνει αφού ελέγχει τους πάντες και τα πάντα.

Η επιστράτευση νομικά κηρύσσεται στις περιπτώσεις πολέμου και όταν υπάρχει άμεσος κίνδυνος επανάστασης. Τι συμβαίνει λοιπόν, τι απειλή την Τουρκία για να ζητάει ο Πρόεδρος την παλλαϊκή επιστράτευση;

Βέβαια, ο Ερντογάν, στην ομιλία του, κάλεσε τους πολίτες σε επιστράτευση για την καταπολέμηση των τρομοκρατικών οργανώσεων , τις οποίες και κατονόμασε.

Η επιστράτευση είναι μια κατάσταση που αφορά τον Στρατό και όλο τον κρατικό μηχανισμό. Η επιστράτευση όπως την εννοεί ο Πρόεδρος είναι επικίνδυνη , γιατί στρέφει τους πολίτες τον έναν εναντίον του άλλου. Οι απλοί πολίτες που είναι έτοιμοι να θυσιαστούν για χάρη του Ερντογάν θα στραφούν εναντίον των φίλων και συγγενών τους που διαφωνούν με τα πεπραγμένα του; Ας μην ξεχνάμε ότι στην Τουρκία φυλακίζονται όλοι όσοι διαφωνούν με τον Πρόεδρο, με την εύκολη κατηγορία ότι είναι τρομοκράτες ή συνεργάζονται με τους τρομοκράτες.

Όταν βρίσκονται στις φυλακές 12 βουλευτές του Κουρδικού Κόμματος ΗDPπου ψηφίστηκαν από έξι εκατομ. πολίτες και όταν οι άνθρωποι αυτοί κατηγορούνται ¨ως προέκταση της τρομοκρατίας στη Βουλή¨, φωτογραφίζεται αμέσως ο εχθρός που απειλή τον ηγέτη. Έτσι θα προκληθεί σύγκρουση Τούρκων και Κούρδων με απρόβλεπτες συνέπειες.

Αυτή η κοινωνική πόλωση αντί να μειώνεται με δημοκρατικό και ειρηνικό τρόπο οξύνεται ακόμα πιο πολύ.

Με το δημοσίευμα της Ιστοσελίδας γεννιούνται πολλά ερωτηματικά, τα οποία μας αγγίζουν άμεσα. Μήπως η επιστράτευση έχει σχέση με τις διεκδικήσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο; Εκεί κυβέρνηση και αντιπολίτευση ομόφωνα, διεκδικούν τους εθνικούς τους στόχους. Σε αντίθεση με εμάς που οι πολιτικοί μας κονταρομαχούν για τα πάντα συμπεριλαμβανομένων και των εθνικών…

militaire.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>