«

»

Ιούν 20

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Παιδική χαρά καρμανιόλα στο βοτανικό λένε οι γονείς…

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι γονείς των παιδιών του
Βοτανικού (Λασπότοπο) Ιωαννίνων στην παιδική χαρά λόγω των ελλείψεων που υπάρχουν, θέτοντας έτσι σε καθημερινό κίνδυνο τα παιδιά και σε διαρκή αγωνία τους γονείς,που ανησυχούν για τα παιδιά τους μην τυχόν και πάθουν κάποιο σοβαρό ατύχημα.

Ζητάμε την βοήθεια της πολιτείας να θέσει τέρμα στην καθημερινή τους αγωνία, γνωρίζοντας την ευαισθησία της τοπικής δημοτικής αρχής,για την προστασία των παιδιών και παρακαλούν να δώσουν λύση,σε μια παιδική χαρά που παίζουν 50-60 παιδάκια καθημερινώς και  όπως θα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες , κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή από ατύχημα.

Όπως βλέπουμε στην παιδική χαρά εδώ και 2 χρόνια έχουν αφαιρεθεί τα παιχνίδια που παίζουν τα παιδιά κούνιες , τραμπάλες κ.τ.λ.

Τα παιδιά αναγκάζονται να παίξουν στην πλακόστρωτη πλατεία που βρίσκεται δίπλα από την παιδική χαρά ,μικρά και μεγάλα παιδάκια,με τον κίνδυνο να χτυπήσουν.

Η πλατεία λοιπόν δεν έχει κανένα μέτρο προστασίας για αυτά τα παιδάκια , αν  φύγουν στον δρόμο μπορεί να τους συμβεί ανά πάσα στιγμή κάποιο ατύχημα από οποιοδήποτε διερχόμενο όχημα.

 Ο δρόμος μπροστά από την παιδική χαρά είναι χωρίς σήμανση και χωρίς προειδοποιητικά σαμαράκια για την ελάττωση της ταχύτητας των οχημάτων, έτσι ώστε να προστατέψει και τους οδηγούς να μην προκαλέσουν ατύχημα σε περίπτωση που κάποιο από τα παιδάκια πεταχτεί μπροστά του στον δρόμο.

Όπως αναφέρουν οι γονείς, τα παιχνίδια της παιδικής χαράς αφαιρέθηκαν για να αντικατασταθούν εδώ και 2 χρόνια και ακόμα δεν έχουν αντικατασταθεί.

Απευθυνόμενοι στον δήμο ενημερωθήκαμε ότι σύντομα και η δική τους παιδική χαρά είναι μέσα στις 50 παιδικές χαρές οι οποίες έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα διαμόρφωσης και εγκατάστασης τον παιχνιδιών.

Στην παιδική χαρά δεν πρέπει να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών, ο χρόνος όμως συντήρησης και γενικά τη σωστή λειτουργία της παιδικής χαράς,πρέπει να είναι άμεσος γιατί ο κίνδυνος του ατυχήματος είναι μεγάλος.

Υπάρχει τριφασικός πίνακας της ΔΕΗ για τον φωτισμό της παιδικής χαράς που  έχει σπασμένο τζάμι και αν κάποιο παιδάκι διαφύγει της προσοχής των γονέων και βάλει το χέρι του μέσα τότε κινδυνεύει από ατύχημα.

 

Αυτό σημαίνει ότι τα όρια των γονέων όταν παίζουν τα παιδιά τους στην παιδική χαρά είναι συνεχώς στα κόκκινα. 

Ένα ακόμα πρόβλημα είναι ότι τα φρεάτια που βρίσκονται στην παιδική χαρά ,είναι επιπλέον βραχνάς γιατί ανά πάσα στιγμή τα παιδάκια μπορεί μα τα ανοίξουν και να πάθουν κάποιο ατύχημα.  Θα αναφερθούμε ενδεικτικά ακόμα σε ένα δύο προβλήματα.

Eνα είναι ότι ο σωλήνας ποτίσματος της παιδικής χαράς, ο μίσος είναι μέσα στο έδαφος ενώ ο άλλος μισό βρίσκεται στην επιφάνεια, με αποτέλεσμα να προκληθεί κάποιο ατύχημα σε περίπτωση που κάποιο παιδί δεν προσέξει.

Ολα αυτά τα προβλήματα που μας αναφέρθηκαν από τους γονείς των παιδιών του βοτανικού και προκειμένου η δημοτική αρχή να λάβει σοβαρά υπόψην τους κινδύνους που συμβάλουν στην πιθανότητα ενός σοβαρού ατυχήματος.

Ζητάμε, την παράκαμψη των εμποδίων που καθυστερούν την υλοποίηση της διαμόρφωσης της παιδικής χαράς καθώς η κάθε καθυστέρηση ελλοχεύει κινδύνους για τις ζωές των παιδιών μας.

Εμείς απλώς (όπως πιστεύουμε ότι έχουμε υποχρέωση)  θα πούμε, το αυτονόητο.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://okoytsompolis.gr/%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%af-%cf%87%ce%b1%cf%81%ce%ac-%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%b9%cf%8c%ce%bb%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b2%ce%bf%cf%84%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>