«

»

Αυγ 19

Ο Trump πρότεινε «άλλες πλούσιες χώρες» οικονομικά να βοηθήσουν τη Συρία

Μόσχα, 19 Αυγούστου -RIA Novosti. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump κάλεσε παράλογη την 

οικονομική βοήθεια στην Συρία, την οποία η Ουάσιγκτον έχει παράσχει, και είπε ότι τα κονδύλια για την αποκατάσταση της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας θα πρέπει να αναλάβουν «άλλες πλούσιες χώρες.»

«Οι ΗΠΑ σταματούν αυτές τις παράλογες ετήσιες πληρωμές των 230.000.000 δολαρίων για την ανάπτυξη της Συρίας. Η Σαουδική Αραβία και άλλες πλούσιες χώρες στη Μέση Ανατολή θα αρχίσουν να κάνουν τις πληρωμές αντί των ΗΠΑ. Θέλω να αναπτύξω τις ΗΠΑ, τα στρατεύματά μας, και τις χώρες που μας βοηθάνε, «ο Trump έγραψε στο microblog του Twitter του.[1]

Όπως δήλωσε προηγουμένως η επίσημη εκπρόσωπος του Αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Heather Nauert, το Υπουργείο Εξωτερικών θα ανακατευθύνει για άλλους σκοπούς 230 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία υποτίθεται ότι θα διέθετε για τη σταθεροποίηση της Συρίας. Έχει εξηγήσει ότι το Υπουργείο Εξωτερικών από τον Απρίλιο κατάφερε να συγκεντρώσει για τους σκοπούς αυτούς 300 εκατομμύρια δολάρια από εταίρους του συνασπισμού, ειδικότερα την Σαουδική Αραβία που προσέφερε 100 εκατομμύρια, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – 50 εκατομμύρια.

Στην προκειμένη περίπτωση, πρόσθεσε ότι η απόφαση δεν θα επηρεάσει την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία, στην οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν διαθέσει από την έναρξη της σύγκρουσης 8.100.000.000 δολάρια.

Η Εξέλιξη της κατάστασης-στην ειδική κεφάλαιο του RIA Novosti «πόλεμος στη Συρία»[2]

Αναφορές

https://twitter.com/realdonaldtrump
http://ria.ru/syria/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>