«

»

Αυγ 19

Ο Peskov κάλεσε τις τρίωρες συνομιλίες μεταξύ του Πουτιν και της Μέρκελ λεπτομερείς

Επίσκεψη εργασίας του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στη Γερμανία
Mezeberg (Γερμανία), 19 Αυγούστου-RIA Novosti. Οι τρίωρες συνομιλίες των ηγετών της Ρωσίας

 Βλαντιμίρ Πούτιν και της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο ήταν εκτενείς, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου Ντιμίτρι Peskov.

«Oι διαπραγματεύσεις ήταν μακροσκελείς. Πολύ λεπτομερής συζήτηση σχετικά με τα θέματα, τα οποία ήταν γενικά σημειωμένα στη δήλωση του Προέδρου και της Καγκελάριου (πριν από την έναρξη της συνομιλίας),» δήλωσε ο Peskov στους δημοσιογράφους μετά από την συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών.

Σημείωσε ότι οι πλευρές δεν είχαν σκοπό να επιτύχουν συμφωνίες. «Ήταν μια πολύ χρήσιμη επίκαιρη συζήτηση για τον συγχρονισμό των ρολογιών, σε μια σειρά τέτοιων επίκαιρων, ενεργά αναπτυσσομένων ζητημάτων,» είπε.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του αρχηγού κράτους, ο Πούτιν και η Μέρκελ συζήτησαν για τις διμερείς σχέσεις και σημείωσαν επίσης την αύξηση του εμπορικού κύκλου εργασιών μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας.

Προστασία του Nord Stream 2

Οι ηγέτες των δύο χωρών αντιτάχθηκαν στην πολιτικοποίηση του έργου του αγωγού Nord Stream 2 και συζήτησαν για τη διαμετακόμιση φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας, δήλωσε ο Peskov. «Δεν υπήρχε σκοπός για την επίτευξη συμφωνιών (σε σχέση με τις κυρώσεις των ΗΠΑ). Είναι ακόμη δυσκολότερο να πούμε τι θα μπορούσε να συμφωνηθεί, αλλά σε γενικές γραμμές μοιράστηκαν την κατανόηση ότι το έργο είναι απαραίτητο και θα πρέπει να ολοκληρωθεί «, πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή, ο Πούτιν και η Μέρκελ, σύμφωνα με τον Peskov, συμφώνησαν ότι το έργο είναι εμπορικά επωφελές και θα πρέπει να προστατεύεται από επιθέσεις. «Σε γενικές γραμμές, υπάρχει μια κατανόηση ότι, φυσικά, το έργο είναι απολύτως εμπορικά κερδοφόρo, ανταγωνιστικό. Είναι απαραίτητο να ληφθούν μέτρα για την προστασία από πιθανές επιθέσεις, μη ανταγωνιστικές επιθέσεις από τρίτα μέρη, προκειμένου να επιτευχθεί τελικά η ολοκλήρωση αυτού του έργου «, ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του Προέδρου.

Άλλα θέματα της ημερήσιας διάταξης

Μεταξύ άλλων θεμάτων της ημερήσιας διάταξης είναι και η διευθέτηση της Συριακής σύγκρουσης. ‘Ο Πούτιν σημείωσε σταδιακά τη δυναμική, της διαδικασίας επιστροφής των προσφύγων, καλώντας τις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες να συμβάλουν ώστε να καταστεί η διαδικασία αυτή μη αναστρέψιμη», – δήλωσε ο Πεσκόφ. ‘Το θέμα του πολιτικού διακανονισμού στη Συρία, το θέμα της συνολικής μορφής πολιτικού διακανονισμού, είναι τα θέματα που αφορούν όλους’, πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο Πούτιν και η Μέρκελ συζήτησαν το απρόβλεπτο της συμπεριφοράς ορισμένων χωρών στο θέμα των τελών, εκφράζοντας τους φόβους ότι αυτό θα μπορούσε να έχει αρνητικό αντίκτυπο στο παγκόσμιο εμπόριο, ανέφερε ο Pesvkov.

Η συνάντηση στο Βερολίνο
Οι συνομιλίες μεταξύ Πούτιν και Μέρκελ πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο το βράδυ στην οικία της Γερμανικής κυβέρνησης Mezeberg.
Ο Πρόεδρος και η καγκελάριος εξέδωσαν κοινή δήλωση στον τύπο πριν αρχίσουν οι συνομιλίες. Ειδικότερα, ο Πούτιν σημείωσε την αξία του Nord Stream 2 για την Ευρώπη. Τόνισε επίσης ότι το σχέδιο δεν κλείνει τη διαμετακόμιση αερίου μέσω της Ουκρανίας.

https://ria.ru/world

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>