«

»

Δεκ 20

«Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών EUSO 2018».Συμμετείχαν τριμελείς ομάδες μαθητών από τα Γενικά Λύκεια 3ο, 4ο, 7ο και Αρσάκειο Ιωαννίνων.

Οι φετινοί προκριματικοί αγώνες της 16ης Ολυμπιάδας Φυσικών Επιστημών EUSO 2018 έγιναν στις 9 Δεκεμβρίου στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Ιωαννίνων και συμμετείχαν τριμελείς ομάδες μαθητών από τα Γενικά Λύκεια 3ο, 4ο, 7ο και Αρσάκειο Ιωαννίνων. Οι μαθητές διαγωνίστηκαν σε τρία πειράματα, δηλ. από ένα πείραμα φυσικής, ένα χημείας και ένα βιολογίας. Νικήτρια αναδείχτηκε η ομάδα των μαθητών της Α΄ τάξης του 3ου Γενικού Λυκείου (Επιφάνειος Σχολή) Ανδρέα Γιαννή, Μαριαλένα Χριστοδούλου και Χρήστου Τζίμα. Η ομάδα αυτή θα συμμετάσχει στον Πανελλήνιο EUSO 2018 που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη στις 27/1/2018.

Το 2ο βραβείο κερδίζουν οι μαθήτριες Ελευθερία Βλάχου, Μυρσίνη Καρακώστα και Αλεξάνδρα Πλιακοπάνου του 7ου Γενικού Λυκείου, ενώ το 3ο οι μαθητές/ριεςΕυαγγελή Σίντου, Απόστολος Τζουμάκας και ΑναστάσηςΠαγούνης του Αρσακείου Λυκείου Ιωαννίνων.

Ευχαριστούμε την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος που προσφέρθηκε ευγενώς να επιχορηγήσει την Πανελλήνια φάση αυτής της Ολυμπιάδας.

Ο Διευθυντής

Μ. Ράπτης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>