«

»

Ιαν 12

Ξεσηκωθηκαν οι ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΟΙ και καλουν τον ΤΣΙΠΡΑ να μην παρεκλινει απο την αποφαση του 1992 για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!!!

CANADIAN HELLENIC CONGRESSΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ CONGRÈS HELLÉNIQUE CANADIEN
1220, rue de Beauharnois, Suite 109, Montréal (QC) H4N 1J5 – chcsecret@gmail.com

11 Ιανουαρίου 2018
Κοινοποίηση:
Προς: κ. Νικόλαος Γ. Βούτσης president@parliament.grΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης proedros1@nd.gr Εντιμότατοκ. Αλέξη Τσίπρα κ. Πάνος Καμμένος p.kammenos@anexartitoiellines.gr
Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Παναγιώτης Σγουρίδης pansgouridis@gmail.com
alexis.tsipras@syriza.gr κ. Φώφη Γενηματά gennimata@gmail.com
κ. Φραγκούλης Φράγκος fragosfragoulis@gmail.com
κ. Στέλιος Παπαθεμελής stpapathemelis@gmail.com

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Κατανοούμε ότι εσείς και η κυβέρνησή σας εξετάζετε την πρόταση, ότι το μόνιμο όνομα για την ΠΓΔΜ θαπεριλαμβάνει κατά κάποιο τρόπο το όνομα της «Μακεδονίας».

Το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο αντιτίθεται σθεναρά σε μια τέτοια πρόταση. Προτρέπουμε εσάς και τηνκυβέρνησή σας να μην παραδώσετε την κληρονομιά και την ιστορία μας, για πολιτική σκοπιμότητα.Εναπόκειται σε εσάς και στην κυβέρνησή σας να μην πωλήσετε την κληρονομιά και την ιστορία μας, όπως είχαν κάνει οι προηγούμενες κυβερνήσεις σε εθνικά ζητήματα τον περασμένο αιώνα.

Παρακαλούμε εσάς και την κυβέρνησή σας, να μην βιαστείτε σε καμία απόφαση σχετικά με το θέμα της ονομασίας. Η κυβέρνησή σας και το σημερινό Κοινοβούλιο, δεν έχουν εντολή από τον Ελληνικό λαό, ναπαρεκκλίνουν από την απόφαση του 1992, που έλαβε η τότε πολιτική ηγεσία, υπό την προεδρία του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Ως εκ τούτου, σας παροτρύνουμε να θέσετε το θέμα της ονομασίας σε πανεθνικό δημοψήφισμα, στην κρίση των Ελλήνων πολιτών και να τους επιτρέψετε να αποφασίσουν ελεύθερα και στη συνέχεια να συμμορφωθείτε με την απόφασή τους.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας και Αντιπρόεδρος Διοίκησης
και Υπεύθυνος Κυβερνητικών και Δημόσιων Υποθέσεων

Δρ. Θεόδωρος Χαλάτσης Δρ. Κώστας Πάππας

The Canadian Hellenic Congress is a national democratic communalinstitution that represents, advances, advocates and promotes theinterests and concerns of Canadians of Hellenic descent and Hellenism ingeneral. The Congress is the national voice of Hellenes and theircommunities and/or organizations across Canada.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>