«

»

Δεκ 20

Νευράκια, νευράκια;

Από το Μυστήριο
Βρε, βρε πως αλλάζουν οι καιροί.
Ο Αλέξης έχασε την ψυχραιμία του on camera, για πρώτη ίσως φορά τόσο φανερά.
Τα πολλά νευράκια του Αλέξη με τους αγρότες στην Κρήτη, τους προνομιακούς παλιότερα συνομιλητές του, δείχνει ένα πράγμα:
Ο Prime Minister έχει αντιληφθεί ότι η αντίστροφη μέτρηση για την παραμονή του στην εξουσία βαίνει προς το τέλος της.
Ο κλοιός σφίγγει και τα περιθώρια ελιγμών ελάχιστα. Οι κινήσεις του για πολιτική επιβίωση αυτού και της κυβερνήσεώς του όχι μόνο δεν απέδωσαν τα προσδοκώμενα πολιτικά οφέλη, αλλά τους βύθισαν έτι περισσότερο.
Το σημείο καμπής για την κυβέρνηση ήταν η ήττα στη μάχη των τηλεοπτικών αδειών. Από εκείνη τη στιγμή η ψαλίδα με τη ΝΔ μεγάλωσε, αφού οι πολίτες διέβλεψαν ότι τα ψωμιά της κυβέρνησης είναι μετρημένα.
Η ρελάνς με τις παροχές στους συνταξιούχους προσέκρουσε στον τοίχο των δανειστών που τώρα θα του κάνουν γυμνάσια για την αυθάδεια του να μην τους ρωτήσει προηγουμένως. Το τελευταίο του αποκούμπι, η πάλαι ποτέ go back κυρία Μέρκελ, τον αντιμετωπίζει, όπως αντιμετώπιζε το Σαμαρά λίγο πριν το πολιτικό τέλος του. Με συμπάθεια, αλλά ως εκεί. Πλάτη δεν πρόκειται να βάλει η Καγκελάριος για να σώσει το αγόρι χωρίς γραβάτα. Θα περιμένει να διαπραγματευτεί σοβαρά με τον επόμενο πρωθυπουργό. Ο Αλέξης ό,τι ήταν να δώσει το έδωσε, ό,τι ήταν να περάσει, το πέρασε. Πάμε για άλλα.
Οι ψηφοφόροι του τού γυρίζουν επιδεικτικά την πλάτη απογοητευμένοι και κυρίως οργισμένοι. Δεν δείχνουν καμία διάθεση να του συγχωρήσουν τη μνημονιακή κωλοτούμπα, πόσω μάλλον να τον ξαναψηφίσουν.
Η ΝΔ χωρίς να χρειαστεί να προσπαθήσει και χωρίς να προτείνει κάτι σπουδαίο ή διαφορετικό, έχει πάρει κεφάλι +15 στις δημοσκοπήσεις και οδεύει ολοταχώς ακόμη και προς την αυτοδυναμία.
Όλα αυτά τα βλέπει ο Αλέξης, εξού και ο εκνευρισμός. Τα καλούδια και η δόξα της εξουσίας τελειώνουν και μάλιστα πολύ πιο πριν από όσο είχε προβλέψει.
Οι επόμενοι μήνες μέχρι την πτώση της κυβέρνησης θα είναι διαδικαστικοί, με την ελπίδα ότι η βλάβη της χώρας έως τότε δεν θα είναι ανήκεστος.
Ο εκνευρισμός από την απώλεια της εξουσίας θα είναι διάχυτος σε όλο το κόμμα και την κυβέρνηση. Και θα τους βγαίνει καθημερινά.
Η επιστροφή από τα μεγαλεία του Μαξίμου, των υπουργικών θώκων και λοιπών οφιτσίων στους καφενέδες των Εξαρχείων θα είναι οδυνηρή, και τους τρομάζει. Η επιστροφή στο 4% τους ξυπνά το βράδυ σαν εφιάλτης.
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ

ed-mysterious

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>