«

»

Δεκ 19

Νεα ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ……

Η τελευταία δημοσκόπηση της Κάπα Resarch, για λογαριασμό της εφημερίδα «Έθνος», που διενεργήθηκε και στις 13 περιφέρειες της χώρας.
Ειδικότερα,ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 17% των προτιμήσεων έναντι 21,8% της ΝΔ. Ακολουθεί ο νέος φορέας της κεντροαριστεράς (Κίνημα Αλλαγής) με ποσοστό 8,7%, Χρυσή Αυγή 7,1%, ΚΚΕ 5,9%, ΑΝΕΛ 2,4%, Ένωση Κεντρώων 2,2%, Λαϊκή Ενότητα 1,7%, Πλεύση Ελευθερίας 1,4%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,1%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 25,8%.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, το μεγαλύτερο ποσοστό των αναποφάσιστων φαίνεται να προέρχεται από τα δύο κόμματα που αποτελούν τον κυβερνητικό συνασπισμό, δηλαδή από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.
Παράλληλα, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της έρευνας δείχνουν τον πολιτικό προβληματισμό των ψηφοφόρων, ενώ το δίπολο Αριστεράς – Δεξιάς παραμένει πολιτικά κυρίαρχο.
Ακόμη ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι σχεδόν ένας στους δύο πολίτες(ποσοστό 49,5%) δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές θεωρώντας ότι πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση, ενώ το 39% πιστεύει ότι πρέπει να διενεργηθούν πρόωρες εκλογές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>