«

»

Οκτ 19

ΜΟΝΑΔΑ ΑΣΑ – Οι «μηχανές» θα πάρουν μπροστά στα τέλη Νοεμβρίου

Συνεχίζονται οι συναντήσεις του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων νομού Ιωαννίνων, ενόψει της 

δοκιμαστικής λειτουργίας του εργοστασίου – Καμία συζήτηση για το θέμα των απορριμμάτων της Κέρκυρας. 
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη της δοκιμαστικής λειτουργίας της Μονάδας ΑΣΑ, στο Ελευθεροχώρι του Δήμου Δωδώνης, και ήδη σε τακτά χρονικά διαστήματα, ο Φορέας Διαχείρισης Απορριμμάτων νομού Ιωαννίνων, πραγματοποιεί συναντήσεις, απαραίτητες, ώστε όλα να είναι έτοιμα.
Χθες, το Δ.Σ. του Φορέα συνεδρίασε για μια ακόμη φορά, με τη συμμετοχή αρκετών δημάρχων του νομού Ιωαννίνων, αλλά και της αντιπεριφερειάρχη, Τατιάνας Καλογιάννη.
Η συνεδρίαση έγινε κεκλεισμένων των θυρών, όπως επέλεξαν οι αυτοδιοικητικοί και ο Πρόεδρος του Φορέα, Σπύρος Κωνσταντόπουλος, δεν είπε και πάρα πολλά, στις δηλώσεις του.
Όπως έγινε γνωστό, η δοκιμαστική λειτουργία του εργοστασίου, που αποτελούσε και το βασικό θέμα της συνεδρίασης, τοποθετείται χρονικά προς τα τέλη Νοέμβρη και η κανονική λειτουργία θα ξεκινήσει στις 21 Ιανουαρίου.
Η περίοδος της δοκιμαστικής λειτουργίας δεν θα επιφέρει κανένα κόστος για τους Δήμους, κατ’ επέκταση και για τους πολίτες ενώ το πραγματικό κόστος της κανονικής λειτουργίας, ο Φορέας δεν είναι σε θέση να το εκτιμήσει αυτή την στιγμή.
Σίγουρα μετά την διασφάλιση του ποσού των 1,3 εκ. ευρώ, μετά τη συνεννόηση της Περιφέρειας Ηπείρου με το υπουργείο Οικονομίας αυτό θα μειωθεί, αλλά δεν παύει τα χρήματα αυτά να αφορούν σε μία περιορισμένη χρονική περίοδο.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ, κ. Κωνσταντόπουλο, το κόστος, θα προσδιοριστεί μέσα στο Νοέμβριο, ενώ επίσης χθες, έγινε γνωστό, πως εντός του Νοεμβρίου θα ξεκαθαρίσει και το νέο τοπίο στην λειτουργία των Φορέων, αν δηλαδή θα παραμείνουν τρεις σε όλη την Ήπειρο ή θα προκύψει ένας.
Έπειτα από την ψήφιση του «Κλεισθένη», τα δημοτικά συμβούλια θα κληθούν να επιλέξουν εάν θα παραμείνουν τρεις φορείς σε όλη την Ήπειρο ή θα προκύψει ένας. «Αυτό θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις που θα λάβουν τα Δημοτικά Συμβούλια» απάντησε ο κ. Κωνσταντόπουλος.
Επίσης χθες, οι δήμαρχοι και οι εκπρόσωποί τους ενημερώθηκαν από την κα. Καλογιάννη για την πορεία της Μονάδας, προς τη λειτουργία της.
Περί Κέρκυρας…
«Δεν συζητήσαμε τίποτα για τα απορρίμματα της Κέρκυρας, δεν υπάρχει κανένα αίτημα από την Κέρκυρα για μεταφορά των σκουπιδιών».
Με την δήλωση αυτή ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων του Νομού Ιωαννίνων Σπύρος Κωνσταντόπουλος θέλησε να κλείσει το θέμα που συζητείται έντονα τις τελευταίες ημέρες.

anex.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>