«

»

Αυγ 15

Με εντολή Τραμπ ελεύθεροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Υπό καθεστώς πανικού ο Ρ.Τ. Ερντογάν αποφάσισε να δεχτεί εν μέρη το τελεσίγραφο Ν. Τραμπ και 

να απελευθερώσει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς αιχμαλώτους.Είναι φανερό πως οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί Μητρετώδης και Κούκλατζης είχαν συμπεριληφθεί στο τελεσίγραφο που παρέδωσε ο Ν. Τραμπ στον Ρ.Τ. Ερντογάν. Yπήρχε αμερικανική λίστα 15 ονομάτων.
Όμως το ζήτημα απαιτεί πολύ μεγάλη προσοχή διότι ο Ερντογάν δεν υποχωρεί έτσι απλά απέναντι σε πιέσεις. 
Θα θελήσει σίγουρα να πάρει το αίμα του πίσω με νέα κίνηση εις βάρος της Ελλάδας, πιθανότατα ένα θερμό επεισόδιο. Έτσι θα αποκαταστήσει τον εγωισμό και την φήμη του.
Ο Ερντογάν, με αυτή την κίνηση ρίχνει στάχτη στα μάτια της Ελληνικής πολιτικής ηγεσίας και προσπαθεί να κοιμίσει την στρατιωτική ηγεσία δείχνοντας ευάλωτος, υποχωρητικός ενώ στην πραγματικότητα σχεδιάζει το επόμενο χτύπημα σε Αιγαίο-Κυπριακή ΑΟΖ.
Αν υποθέσουμε ότι γίνεται τώρα μια άμεση τουρκική κίνηση εναντίον Ελλάδας-Κύπρου σε Αιγαίο-Κυπριακή ΑΟΖ, ο Ερντογάν με την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών αιχμαλώτων έχει αφήσει ανοιχτή την πόρτα στις ΗΠΑ για επιστροφή στο «δυτικό μαντρί” αν και εφόσον πάρει αυτά που πιστεύει πως του ανήκουν. Κι αυτό είναι επικίνδυνο.
fonaklas

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>