«

»

Αυγ 14

Κομπίνα εκατομμυρίων ευρώ από «τρύπα» στο Taxis – Στόχευαν σε επιστροφές φόρων 5 εκατ. ευρώ

 

 

Πρόκειται για 100 περιπτώσεις «μαϊμού» επιστροφών φόρων που ήθελαν να πετύχουν μέσω τροποπoιητικών δηλώσεων στο Taxis

Δήλωναν υπέρογκα ποσά τόκων καταθέσεων στους ειδικούς κωδικούς οι ..οποίοι είναι ανοιχτοί από το TAXIS

Τα ίδια ποσά τα δήλωναν επίσης σε ειδικό κωδικό που δεν υπάρχει πλέον για «δωρεά για την απόσβεση του Δημόσιου Χρέους» με προβλεπόμενη έκπτωση φόρου 20%

Έτσι, προέκυπταν οι επιστροφές οι οποίες πιστώνονταν στον λογαριασμό των φοροτεχνικών

Στη «φάκα» των «ράμπο» του ΣΔΟΕ έπεσε κύκλωμα φοροτεχνικών που είχε οργανώσει μία καλοστημένη κομπίνα προκειμένου να εισπράξει επιστροφές φόρων τουλάχιστον 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με το Star, πρόκειται για 100 περιπτώσεις «μαϊμού» επιστροφών φόρων που ήθελαν να πετύχουν μέσω τροποποιητικών δηλώσεων.

Eνδεικτικό είναι ότι με το που ξεκίνησε η διερεύνηση, είχαν προλάβει να εισπράξουν περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ.

Καλοστημένη κομπίνα

Το πρώτο βήμα ήταν να υποβάλλουν τροποποιητικές δηλώσεις προηγούμενων ετών. Δήλωναν συγκεκριμένα υπέρογκα ποσά τόκων καταθέσεων στους ειδικούς κωδικούς οι οποίοι είναι ανοιχτοί από το TAXIS.

Τα ίδια ποσά τα δήλωναν επίσης σε ειδικό κωδικό που δεν υπάρχει πλέον για «δωρεά για την απόσβεση του Δημόσιου Χρέους» με προβλεπόμενη έκπτωση φόρου 20%.

Έτσι, προέκυπταν οι επιστροφές οι οποίες πιστώνονταν στον λογαριασμό των φοροτεχνικών.

Οι έρευνες έχουν επεκταθεί στους πελάτες για λογαριασμό των οποίων γινόταν αυτή η διαδικασία, ώστε να διαπιστωθεί αν είχαν γνώση του γεγονότος όπως επίσης και στις αρμόδιες εφορίες οι οποίες κανονικά θα έπρεπε να ελέγχουν τα σχετικά παραστατικά.

Πηγή: Star

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>