«

»

Ιαν 12

ΚΚΕ : Για το πολυνομοσχέδιο και τις γενικότερες εξελίξεις


Μετά από 8 χρόνια καπιταλιστικής κρίσης τα λιμνάζοντα συσσωρευμένα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων να αναζητούν ανυπόμονα νέα πεδία δράσης κερδοφορίας και γι΄αυτό τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ όσο και τα άλλα αστικά κόμματα και επιτελεία προχωρούν αποφασιστικά να διαμορφώσουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για το σκοπό αυτό.

Αυτές τις ανάγκες εξυπηρετεί και το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και περιλαμβάνει τα προαπαιτούμενα για να κλείσει η 3 αξιολόγηση που τσακίζουν τη ζωή της ετ και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Την ίδια ώρα καλλιεργεί προσδοκίες με το παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης» που θα φέρει η «μεταμνημονιακή εποχή». Δεν είναι τυχαίο επομένως το χτύπημα της απεργίας που ήταν πάγιο αίτημα του κεφαλαίου. Για το λόγο αυτό η ημερομηνία κατάθεση του πολυνομοσχεδίου θα μπορούσε να θεσμοθετηθεί και ως «εθνική γιορτή» του κεφαλαίου στην Ελλάδα.

Είναι όμως βαθιά γελασμένοι, αν νομίζουν η κυβέρνηση, η ΝΔ, που πρωτοστάτησε στην επίθεση στο απεργιακό δικαίωμα, ο ΣΕΒ και οι παρατρεχάμενοί τους, ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός, ότι μ’ αυτόν τον τρόπο θα βάλουν εμπόδια στη συλλογική πάλη του εργατικού – λαϊκού κινήματος. Είναι βαθιά ανιστόρητοι, αν νομίζουν ότι μπορούν μ’ αυτόν τον τρόπο να απαγορεύσουν την απεργία, την ίδια την ταξική πάλη.

Από την άλλη τα άλλα αστικά κόμματα που ας μη ξεχνάμε το γεγονός ότι μαζί με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ψήφισαν το 3 μνημόνιο προσπαθούν αν αναβαθμιστούν στην συνείδηση των εργαζόμενων και τν λαϊκών στρωμάτων λέγοντας ότι η «μνημονιακή στροφή» του ΣΥΡΙΖΑ δικαίωσε τη πολιτική τους.

Όσο για την λεγόμενη γεωστρατηγική αναβάθμιση που επιδιώκει η κυβέρνηση με την συναίνεση και των άλλων αστικών κομμάτων δεν αφορά ούτε στην ειρήνη, ούτε στην αλληλεγγύη των λαών αλλά την μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που αναπτύσσονται και στην περιοχή μας και αφορούν τη μοιρασιά των αγορών και το πλιάτσικο που συντελείται στις πλάτες των λαών.

· Αυτό επιβεβαιώνει η αναβάθμιση των αμερικάνικών βάσεων στη ΣΟΥΔΑ, στον Αραξο, τα 4 δις κάθε χρόνο για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ τη στιγμή που ματώνει ο ελληνικός λαός.

· Αυτό επιβεβαιώνει η αναβάθμιση των σχέσεων με κράτη – δολοφόνους, όπως το Ισραήλ, που κλιμακώνει την επίθεση απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό. 

· Αυτό επιβεβαιώνει η συνάντηση που είχε ο κ. Τσίπρας με τον πρόεδρο των ΗΠΑ και το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έχει ενημερώσει τον Ελληνικό λαό για το τι συζητήθηκε.

· Αυτό επιβεβαιώνει η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα με την αναβάθμιση όλων των διεκδικήσεων της Τουρκίας σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας

· Αυτό επιβεβαιώνουν και οι εξελίξεις στα Δυτικά βαλκάνια και η ονοματοδοσία της ΠΓΔΜ που η ουσία του είναι η διευκόλυνση αυτής της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Αποδεικνύεται περισσότερο από ποτέ ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, μικρότερο ή μεγαλύτερο, που να μη συνδέεται με το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα που έχει στην προμετωπίδα την επιδίωξη του κέρδους. Ο Σοσιαλισμός είναι η μόνη ελπίδα της εργατικής τάξης, του λαού. Ο λαός γίνεται αφέντης της οικονομίας, παράγει για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του, με την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, τον κεντρικό σχεδιασμό.

Γι’ αυτήν τη νέα κοινωνία παλεύει το ΚΚΕ, για αυτό και στα 100 χρόνια ζωής του παραμένει το πιο νέο Κόμμα στην ελληνική κοινωνία.ΓΙΑΝΝΕΝΑ 11/1/2018

ΤΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>