«

»

Αυγ 24

Κινητοποίηση Πυροσβεστών για τις ελλείψεις

Χωρίς τη μαζικότητα προηγούμενων κινητοποιήσεων πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο κτίριο

 διοίκησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Περιφέρειας Ηπείρου η ένστολη διαμαρτυρία των πυροσβεστών του τοπικού σωματείου.

Ουσιαστικά, η κινητοποίηση παρότι είχε συζητηθεί στη γενική συνέλευση του σωματείου πραγματοποιήθηκε από τους πυροσβέστες που είναι μέλη της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών, με τους εκπροσώπους της να καταγγέλλουν την ηγεσία του σωματείου, που δεν αποδέχθηκε και δεν συμμετείχε τελικά στην κινητοποίηση.
Αυτό είναι το ένα χαρακτηριστικό στοιχείο της χθεσινής κινητοποίησης με τον Δημήτρη Βλάχο, μέλος του σωματείου πυροσβεστών Ηπείρου και του πανελλήνιου σωματείου, να κάνει λόγο για προσπάθεια σαμποτάζ από την ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος.
Το δεύτερο χαρακτηριστικό, σίγουρα εκείνο που έχει μεγαλύτερη ουσία είναι η ανάδειξη των πραγματικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες σε όλη τη χώρα.
Τα προβλήματα αυτά επιχειρήθηκε να αναδειχθούν με τη χθεσινή κινητοποίηση με τον κ. Βλάχο να τονίζει πως παραμένουν εξαιρετικά μεγάλες οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και σε υποδομές. Μόνο στην Ήπειρο οι κενές θέσεις υπολογίζονται στις 90, εκ των οποίων οι περισσότερες σταΙωάννινα.
«Το ¼ των οχημάτων είναι παροπλισμένα λόγω βλαβών. Συνεχίζεται το γαϊτανάκι των μετακινήσεων συναδέλφων σε άλλες περιφέρειες ακόμη και για προληπτικούς λόγους πυροπροστασίας. Μιλάμε για ωράριο – λάστιχο και φυσικά για απλήρωτες υπερωρίες», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Βλάχος.
Τη συμπαράστασή τους στα δίκαια αιτήματα των πυροσβεστών εξέφρασαν ο Κωνσταντίνος Ηλίας, οργανωτικός γραμματέας του ΕΚΙ και η Τίνα Ζέκα από την παράταξη του ΠΑΜΕ στο Ν.Τ Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

ele.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>