«

»

Δεκ 14

Κάνουν ότι γουστάρουν οι ξένοι και στις τράπεζες μας. Διέκοψαν πραξικοπηματικά συνεδρίαση της Τράπεζας Πειραιώς

Αποτέλεσμα εικόνας για τράπεζα πειραιώσ

 

Εν μέσω της συνεδρίασης του Δ.Σ. της τράπεζας Πειραιώς έφτασε email του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού, το οποίο ζητούσε τη διακοπή του διοικητικού συμβουλίου, τη μη ολοκλήρωση της ανάδειξης του CEO της τράπεζας και κατέληγε ζητώντας επ αόριστον αναβολή στη διαδικασία τοποθέτησης διευθύνοντος συμβούλου.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr στην επιστολή δεν αναφέρονται τα αίτια παρέμβασης του SSM, δηλαδή δεν κάνει λόγο για έλεγχο των δυο υποψηφιοτήτων (Χρ. Παπαδόπουλος και Ανθιμος Θωμόπουλος) και απλά ζητά τη διακοπή και την αναβολή επ αόριστον.
 
Στελέχη του ομίλου της τράπεζας Πειραιώς κάνουν λόγο για πραξικόπημα από την πλευρά του SSM και εκτιμούν ότι όλο αυτό μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω αναταράξεις στο τραπεζικό σύστημα.
Κατόπιν πάντως των εξελίξεων η συνεδρίαση διεκόπη και δεν αποκλείεται η επιλογή του νέου CEO να μεταφερθεί στο νέο έτος.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες μετά τις εξελίξεις απέσυρε την υποψηφιότητά του ο Ανθιμός Θωμόπουλος.
 Euro2day.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>