«

»

Δεκ 14

Θεσπρωτία: Έκθεση με σπάνια νομίσματα και χαρτονομίσματα της δραχμής (18 αι.-2002) στο Α΄ Δημ. Σχολείο Ηγουμενίτσας

Από την ιδιωτική συλλογή του εκπαιδευτικού Δημήτρη Θωμάζου…

Το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας πραγματοποιεί έκθεση νομισμάτων και χαρτονομισμάτων, από την ιδιωτική συλλογή του εκπαιδευτικού του Δημήτρη Θωμάζου, στις 15 Δεκεμβρίου 2016, ημέρα Πέμπτη.

Τα νομίσματα, που θα εκτεθούν, προέρχονται κυρίως από την Ελλάδα, καλύπτοντας την περίοδο από τον 18ο αιώνα μέχρι την κατάργηση της δραχμής ως ανταλλακτικού μέσου, αλλά και από άλλες χώρες του παγκόσμιου χάρτη.

Τις πρωινές ώρες οι μαθητές του σχολείου θα επισκεφθούν το χώρο της έκθεσης ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρες 17.00΄έως 20.00΄ μ.μ. η έκθεση θα είναι ανοιχτή για όλους τους κατοίκους της πόλης μας.

Για την καλύτερη κατανόηση της ιστορικής διαδρομής και την εξελικτική πορεία της δραχμής θα υπάρχει κατάλογος – βιβλίο, στο οποίο καταγράφεται η ιστορία καθενός από τα ελληνικά νομίσματα.

Με αυτόν τον τρόπο μικροί και μεγάλοι θα συνειδητοποιήσουν μέσω των επιγραφών, των συμβόλων και των παραστάσεων, που κοσμούν τις όψεις των νομισμάτων, τις σπουδαίες μαρτυρίες ενός ιστορικού πολιτισμού που εκτυλίχθηκε από τη γέννηση του σύγχρονου ελληνικού κράτους μέχρι τη νομισματική μας ένωση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

katoci

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>