«

»

Ιούλ 13

Η VW αρνείται να πληρώσει στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ…εδω ειναι υποτακτικοι ολοι τους στους ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ…

Ο CEO της εταιρίας τόνισε ότι η VW δεν προτίθεται να προσφέρει ισάξια αποζημίωση στους Ευρωπαίους καταναλωτές, μετά τον ιστορικό διακανονισμό ύψους 15 δισ. στις ΗΠΑ για το σκάνδαλο. Ετοιμάζεται να αντιπαλέψει τις αξιώσεις Κομισιόν, πελατών και επενδυτών.

Την ίδια ώρα που οι δικηγόροι της Volkswagen ήταν στα αμερικανικά δικαστήρια οριστικοποιώντας έναν ιστορικό διακανονισμό ύψους 15 δισ. δολαρίων προκειμένου να διευθετήσουν το σκάνδαλο εκπομπών ρύπων στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο διευθύνων σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας Matthias Müller μετέβαινε στις Βρυξέλλες στην προσπάθεια να περιορίσει πιθανή «έκρηξη» απαιτήσεων από την Κομισιόν για αντίστοιχα γενναιόδωρη αποζημίωση προς σχεδόν εννέα εκατομμύρια Ευρωπαίους καταναλωτές.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με την Ευρωπαία επίτροπο Βιομηχανίας και Εσωτερικής Αγοράς, Ελζμπιέτα Μπιενκόφσκα, ο CEO κατέστησε σαφές ότι η Volkswagen δεν έχει καμία πρόθεση να προσφέρει ισάξια αποζημίωση στους Ευρωπαίους που αγόρασαν αλλοιωμένα οχήματα ντίζελ.

Το στέλεχος τόνισε ότι τα αυστηρότερα αμερικανικά πρότυπα για τις εκπομπές κάνουν δυσκολότερη την επισκευή των αυτοκινήτων στις ΗΠΑ συγκριτικά με την Ευρώπη, γεγονός που απαιτεί μεγαλύτερες πληρωμές στις ΗΠΑ, αλλά όχι στην Ευρώπη.

«Το είπα αυτό στην επίτροπο σε προσωπική συζήτηση την Πέμπτη στις Βρυξέλλες», διευκρίνισε ο Müller σε σχόλιά του που δημοσιεύτηκαν την Κυριακή στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag.

«Η Volkswagen είναι στέρεη οικονομικά, αλλά δε χρειάζεται να είναι κανείς μαθηματικός για να καταλάβει ότι οι αποζημιώσεις αυθαίρετης ποσότητας θα ήταν υπερβολικά υψηλές για να τις αντιμετωπίζει η Volkwagen», επεσήμανε στην εφημερίδα ο διευθύνων σύμβουλος.

Όπως σχολιάζει το MarketWatch, τα σχόλια αυτά αποτελούν την πιο πρόσφατη ένδειξη ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει τραβήξει όρια και ετοιμάζεται να αντιπαλέψει τις απαιτήσεις για αποζημιώσεις, τόσο της Κομισιόν όσο και των δικηγόρων που ετοιμάζουν ομαδικές αγωγές εκ μέρους Ευρωπαίων πελατών και επενδυτών.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>