«

»

Ιούλ 15

Ερχονται έλεγχοι στα σπίτια φορολογουμένων παρουσία δικαστικού λειτουργού.

Με εντολή Εισαγγελέα και παρουσία δικαστικού λειτουργού θα διενεργεί η φορολογική διοίκηση επιτόπιους φορολογικούς ελέγχους στις κατοικίες του φορολογουμένων.

Ενδεικτικά μέχρι σήμερα η είσοδος εφοριακώνστην κατοικία του φορολογούμενου γίνεται με ειδική μνεία της εντολής φορολογικού ελέγχου, αλλά και με επίδειξη της εντολής του αρμόδιου Εισαγγελέα.

Το γεγονός πως στους ελέγχους δεν παρίστανται οι ίδιοι οι Εισαγγελείς ή άλλοι δικαστικοί λειτουργοί δημιουργεί προβλήματα στους εφοριακούς καιδυσχεραίνει σε πολλές περιπτώσεις τους ελέγχους.

Πλέον αυτό το πρόβλημα λύνεται, καθώς με πρόβλεψη του νομοσχεδίου -η οποία υιοθετεί γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου- προβλέπεται ότι για το επιτρεπτό του επιτόπιου φορολογικού ελέγχου στην κατοικία του φορολογουμένου απαιτείται πέραν της εντολής του αρμοδίου Εισαγγελέα και παρουσία δικαστικού λειτουργού.

enikonomia.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>