«

»

Σεπ 15

ΕΛΛΗΝΑ ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ?Eurogroup! Ωμή “παρέμβαση” Ευρωπαίων Υπ Οικονομικών στην Ελληνική Δικαιοσύνη για τον Γεωργίου!

 

ΜΑΣ στησανε με τον ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ για να μας πανε στα ΜΝΗΜΟΝΙΑ….ΞΥΠΝΕΙΣΤΕ!!!!
Mετά το τέλος του Eurogroup στο Ταλίν, ο πρόεδρός του Γερούν Ντάισελμπλουμ αφού ανέφερε ότι τα τεχνικά κλιμάκια βρίσκονται αυτή την στιγμή στην Ελλάδα, προετοιμάζοντας το έδαφος για να ξεκινήσει γρήγορα η αξιολόγηση και τόνισε ότι…συζητήθηκε και το σχέδιο για την γ’ αξιολόγηση, ενημέρωσε ότι τέθηκε στο συμβούλιο των ΥπΟικ της Ευρωζώνης ( προφανώς κατ εντολή Σόιμπλε και Τόμσεν ) και το θέμα του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Αντρέα Γεωργίου.

Ο Υπ Οικονομικών της Ολλανδίας μετέφερε τις … «ανησυχίες» (!!!) των υπουργών της ευρωζώνης σε ό,τι αφορά τις εν εξελίξει νομικές υποθέσεις και συγκεκριμένα αυτή του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου. «Η δικαστική και στατιστική ανεξαρτησία είναι βασικά στοιχεία μιας σύγχρονης δημοκρατίας και πρέπει να διασφαλίζονται από όλους» σχολίασε ο Ντάισελμπλουμ, την ώρα που η ίδια η συζήτηση του θέματος από τους ΥπΟικ της ευρωζώνης προς τον Έλληνα συνάδελφό τους, παράλληλα με την εκκρεμούσα τρίτη αξιολόγηση, αποτελεί ξεκάθαρη και ανοιχτή παρέμβαση στο εργο της Ελληνικής Δικαιοσύνης !!!
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του στελέχους της ΕΚΤ Μπενούα Κερέ.
Όπως υπογράμμισε: «Είναι σημαντικό να σταθεροποιηθεί το πρόγραμμα, να απομακρυνθεί η αβεβαιότητα. Έχουμε δει σημαντική βελτίωση στην Ελλάδα τις περασμένες εβδομάδες, είναι βασικό ότι μειώθηκε ο ELA. Οι τράπεζες κάνουν προσπάθειες για να εφαρμόσουν τα σχέδιά τους για τη μείωση των NPLs».
Παράλληλα επισήμανε ότι είναι σημαντικό να γίνουν πλήρως λειτουργικοί οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, ενώ απεύθυνε έκκληση στις ελληνικές αρχές να κάνουν οτιδήποτε δυνατό για να διασφαλιστεί η ανεξαρτησία και αξιοπιστία της ΕΛΣΤΑΤ.
Κατά τ άλλα, όλοι βλέπουν “ολοκληρωση της 3ης αξιολόγησης, ως το τέλος του έτους…”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>