«

»

Ιούλ 15

ΔΝΤ: Η πορεία του ελληνικού προγράμματος ήταν μία εξαίρεση στην ευρωζώνη.

Ως «εξαίρεση» βλέπει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το όχι και τόσο πετυχημένο πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα, σε σχέση με τη βοήθεια που έχει προσφέρει σε άλλα κράτη-μέλη της ευρωζώνης.

«Εάν κοιτάξετε τα υπόλοιπα προγράμματα [στήριξης]», όπωςτης Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, «έχουν υπάρξει πολύ πιο αποτελεσματικά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον.

Ο εκπρόσωπος επισήμανε ότι υπάρχουν «πολλοί, σύνθετοι λόγοι» για το γεγονός ότι το ελληνικό πρόγραμμα «δεν έχει υπάρξει τόσο αποτελεσματικό», αποφεύγοντας όμως να δώσει περαιτέρω απαντήσεις.

Το σχόλιο Ράις έρχεται μία ημέρα μετά την παραδοχή της Κριστίν Λαγκάρντ στους «Financial Times» ότι η εμπειρία του Ταμείου στη χώρα μας δεν μπορεί να χαρακτηριστεί πετυχημένη, με την κ. Λαγκάρντ να προσθέτει πάντως ότι ο οργανισμός έχει μετατραπεί σε εύκολο αποδιοπομπαίο τράγο για τα προβλήματα που υπάρχουν στην Ελλάδα.

Ορισμένες απαντήσεις για τα λάθη που έγιναν από την πλευρά του Ταμείου στη διάσωση της Ελλάδας αναμένεται να δοθούν στην έκθεση που ετοιμάζει ο ανεξάρτητος ελεγκτικός βραχίονας του ΔΝΤ, η οποία εστιάζει στις πολιτικές που ακολούθησε ο οργανισμός στα προγράμματα της χώρας μας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας.

Όπως είπε ο κ. Ράις, η έκθεση θα συζητηθεί για πρώτη φορά σε επίπεδο Διοικητικού Συμβουλίου στις 19 Ιουλίου, όμως η ημερομηνία δημοσιοποίησης δεν είναι ακόμα γνωστή.

skai.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>