«

»

Δεκ 13

Γιάννενα: ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ – Παραμένουν οι ελλείψεις σε φάρμακα και εμβόλια


Σοβαρές είναι οι ελλείψεις που παρουσιάζονται σε παιδικά εμβόλια και σε άλλα σκευάσματα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους και οι φαρμακοποιοί των Ιωαννίνων.

Όπως ανέφερε χθες σε δηλώσεις του στο Ioannina TV, ο νέος πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ιωαννίνων, Δημήτριος Μήτρικας, το πρόβλημα παραμένει άλυτο, και οι ελλείψεις παραμένουν σε φάρμακα και κυρίως σε παιδικά εμβόλια.
Πολλά γνωστά εμβόλια παραμένουν «εξαφανισμένα» από τα ράφια των φαρμακείων, οι γονείς επιδίδονται σε μαραθώνιο για την αναζήτηση των σκευασμάτων και οι γιατροί προσπαθούν να βρουν λύσεις όταν αυτές υπάρχουν…
Ταυτόχρονα, άνευ ουσίας φαίνεται πως ήταν η διαβεβαίωση από πλευράς υπουργείου Υγείας και εταιρειών καθώς παρά τα όσα υποσχέθηκαν, το θέμα παραμένει.
Ο πρόεδρος των Φαρμακοποιών παρακολουθεί τα τεκταινόμενα και ενημερώνεται συνεχώς. Μιλώντας στο Ioannina TV, αναφέρθηκε στις ελλείψεις στα λεγόμενα τετραπλά εμβόλια σημειώνοντας ότι οι γιατροί δεν μπορούν να τα αντικαταστήσουν με άλλα εμβόλια με ότι αυτό συνεπάγεται για τα παιδιά.
Το θέμα έχει πάρει τις διαστάσεις που του αναλογούν ενώ οι σύλλογοι έχουν ακολουθήσει και τη νομική οδό ζητώντας να μάθουν από τις εταιρείες τι μέλει γενέσθαι με τα εμβόλια: «Μας έλεγαν ότι θα λύσουν το θέμα στις αρχές του μήνα.
Ο μήνας τελειώνει και εμείς δεν έχουν καμία ουσιαστική ενημέρωση για το τι θα γίνει» σημειώνει καταλήγοντας ο νέος πρόεδρος.

anex.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>