«

»

Δεκ 25

Γιάννενα: Στον Κατσικά σήμερα ο Γιάννης Μουζάλας

Στα Γιάννενα βρίσκεται από χθες ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος σήμερα πρόκειται να επισκεφθεί το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων του Κατσικά και ενδεχομένως τις εγκαταστάσεις της πρώην Παιδόπολης «Αγία Ελένη».

Ο κ. Μουζάλας, που πραγματοποιεί ιδιωτική επίσκεψη στην περιοχή, είχε ενημερώσει τον συντονιστή του καταυλισμού του Κατσικά Φίλιππα Φίλιο, τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη και τον δήμαρχο Ιωαννιτών Θωμά Μπέγκα ότι θα βρισκόταν χθες το απόγευμα στην πρώην Παιδόπολη, ωστόσο την τελευταία στιγμή η επίσκεψη ακυρώθηκε.

Στην πρώην Παιδόπολη έχουν ξεκινήσει, με ευθύνη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, εργασίες ανακατασκευής των κτιρίων, ώστε να φιλοξενήσουν πρόσφυγες, ωστόσο ο ρυθμός κατασκευής δεν είναι αντίστοιχος των δεσμεύσεων που είχαν αναληφθεί.

Στον Κατσικά θα έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει τις συνθήκες που διαβιώνουν οι 160 πρόσφυγες, καθώς και τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει με την τοποθέτηση των κοντέινερ, αν και ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί στο σύνολό τους οι εργασίες ηλεκτροδότησης, με αποτέλεσμα ένας μικρός αριθμός να παραμένει σε σκηνές.

Χθες το πρωί, μάλιστα, εκδηλώθηκε φωτιά και καταστράφηκαν δύο σκηνές, η μία εκ των οποίων χρησιμοποιούνταν ως αποθηκευτικός χώρος, ενώ στη δεύτερη διέμενε ένας από τους πρόσφυγες που δεν είχε μεταφερθεί ακόμη στους προκατασκευασμένους οικίσκους.

Στον χώρο του καταυλισμού έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι οποίες έσβησαν τη φωτιά επεκταθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>