«

»

Δεκ 20

Γιάννενα: Στην Ελεούσα το Κέντρο Κοινότητας Ζίτσας

Με μια σημαντική δομή ενισχύονται στις αρχές του 2017 οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Ζίτσας. Πρόκειται για το Κέντρο Κοινότητας, η λειτουργία του οποίου εντάχθηκε με απόφαση του περιφερειάρχη Ηπείρου στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020», με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 112.320 ευρώ.

Το Κέντρο Κοινότητας του δήμου Ζίτσας θα λειτουργήσει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο κτίριο του παλαιού δημαρχείου στην Ελεούσα, αποτελώντας τοπικό σημείο αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή.

Θα είναι προσβάσιμο σε όλες τις κοινωνικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων και των ΑμεΑ, καθώς έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την ανεμπόδιστη πρόσβαση και μετακίνησή τους εντός και εκτός του κτιρίου.

«Το δίκτυο κοινωνικής προστασίας για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, ενισχύεται και διευρύνεται σημαντικά με τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας», αναφέρει ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, επισημαίνοντας πως, σε συνδυασμό με το Κέντρο Τηλεπρόνοιας που λειτουργεί από το καλοκαίρι του 2015, δημιουργείται ένα πλέγμα φροντίδας για ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.
«Δράσεις που συμβάλουν στη στήριξη και ανακούφιση των συνδημοτών, οι οποίοι έχουν πληγεί από την ανθρωπιστική κρίση που βιώνει η χώρα μας, αποτελούν πρώτη προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή», σημειώνει χαρακτηριστικά.
Το Κέντρο Κοινότητας θα εποπτεύεται από τον δήμο και θα παρέχει υπηρεσίες υποδοχής, ενημέρωσης και υποστήριξης των πολιτών, συνεργασίας με υπηρεσίες και δομές, καθώς και υπηρεσίες που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελούμενων και την εξυπηρέτηση των αναγκών τους.
Θα λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους Δευτέρα με Παρασκευή και πρόκειται να στελεχωθεί από δύο κοινωνικούς επιστήμονες που θα προσληφθούν με συμβάσεις εργασίας ΙΔΟΧ άμεσα.
Η χρηματοδότηση της πράξης διαρκεί τρία έτη και αφορά στη μισθοδοσία του προσωπικού που θα προσληφθεί για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, καθώς και στις δαπάνες λειτουργίας 20% επί των άμεσων δαπανών του προσωπικού.
Ωφελούμενοι της πράξης, είναι οι πολίτες που διαβιούν στην περιοχή παρέμβασης των Κέντρων Κοινότητας και κατά προτεραιότητα άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, παιδιά που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού, οι ωφελούμενοι του προγράμματος «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα», καθώς και μετανάστες, ΑμεΑ, Ρομά και γενικότερα ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>