«

»

Δεκ 25

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Γιάννενα: Σε τελικό στάδιο η ανάπλαση της Στοάς Αλιέως….Αλλάζει η εικόνα του ιστορικού κέντρου της πόλης

Μέσα σε 1,5 χρόνο άλλαξε όψη η Στοά Αλιέως και μετατράπηκε σε ένα λειτουργικό εμπορικό και πολιτιστικό πολυχώρο.

Από την άνοιξη του 2015 βρίσκονταν σε εξέλιξη εργασίες ανακατασκευής της παραδοσιακής στοάς, προκειμένου να επαναλειτουργήσουν στο χώρο καταστήματα που θα της ξαναδώσουν λίγη από τη χαμένη της αίγλη.

Η Στοά Αλιέως ενώνει την οδό Ανεξαρτησίας με την οδό Κ. Κατσάρη (δίπλα στο πάρκο, απέναντι από το χώρο που στεγάζεται σήμερα το ΕΚΑΒ).

Πήρε το όνομά της από τον δημιουργό της, που ήταν μηχανικός στην πόλη και την κατασκεύασε στα τέλη της δεκαετίας του 1850, ενώ μέχρι πριν λίγα χρόνια, ιδιοκτήτης της ήταν ο 86χρονος σήμερα Γιαννιώτης μηχανολόγος μηχανικός, Ραφαήλ Μωϋσής, πρώην διοικητής της ΔΕΗ και πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής.

Σήμερα η Στοά ανήκει σε νέους ιδιοκτήτες, οι οποίοι έχουν βαλθεί να την επαναφέρουν στο επίκεντρο της ζωής στην πόλη.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://okoytsompolis.gr/%ce%b3%ce%b9%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b5%ce%bd%ce%b1-%cf%83%ce%b5-%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%83%cf%84%ce%ac%ce%b4%ce%b9%ce%bf-%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%ac%cf%80%ce%bb%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%84/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>