«

»

Δεκ 13

Γιάννενα: Πρώτα προσλήψεις αναπληρωτών και μετά δομές, στα Γιάννενα

Άνοιξε το σύστημα, και θα παραμείνει ανοικτό, για τις αιτήσεις αναπληρωτών που επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα εκπαίδευσης των προσφύγων.

Όπως ανέφερε η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου Αγγελική Φωτεινού, το σύστημα έχει ανοίξει, ξεκαθαρίζοντας ότι πρώτα θα γίνουν οι προσλήψεις και έπειτα θα ξεκινήσουν οι δομές (ΔΥΕΠ) στα Γιάννενα.
Σύμφωνα με το Υπουργείο έχουν οριστεί για να γίνουν οι ΔΥΕΠ τα εξής σχολεία στα Γιάννενα: Το Μαρούτσειο Δημοτικό σχολείο, το 9ο Διαπολιτισμικό και το 2ο Διαπολιτισμικό γυμνάσιο. Αυτά θα είναι τα σχολεία που θα ξεκινήσουν οι δομές σε πρώτη φάση.
«Είναι διαθέσιμη η συμπλήρωση υπάρχουσας ενεργής αίτησης αναπληρωτή γενικής παιδείας με επιλογές σχετικές με την εκπαίδευση προσφύγων» είπε η κα. Φωτεινού καλώντας όσους επιθυμούν να κάνουν την αίτησή τους.

Πρόβλημα, οι συνεχείς μετακινήσεις προσφύγων
Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η Περιφερειακή Εκπαίδευση είναι αυτό της συνεχούς μετακίνησης των προσφύγων. Όπως ανέφερε η κα. Φωτεινού, αυτό το γεγονός ακυρώνει τον όποιο προγραμματισμό προσπαθούν να κάνουν και τροποποιεί την προετοιμασία.
Οι μετακινήσεις από την Ύπατη Αρμοστεία δημιουργούν ζητήματα αναφορικά με τον αριθμό των προσφυγόπουλων αλλά κυρίως, με τον αριθμό των προσλήψεων που πρέπει να κάνει η Εκπαίδευση.
«Είναι μια κατάσταση που διαφοροποιείται σε σχέση με αυτό που έχουμε μάθει να κάνουμε» λέει, καταλήγοντας η περιφερειακή διευθύντρια.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

proinanea.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>