«

»

Δεκ 17

Γερμανία! Die Linke: «Αποκρουστική η ανάμειξη Σόιμπλε στα εσωτερικά της Ελλάδας»

Διχασμό ακόμη και στη Γερμανία προκάλεσε η στάση ορισμένων «σκληροπυρηνικών» στις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρας. «Τώρα ο κ. Σόιμπλε απειλεί και πάλι τη δημοκρατικά εκλεγμένη ελληνική κυβέρνηση», είπε συμπρόεδρος του κόμματος τηςγερμανικής Αριστεράς (Die Linke).

Ο Μπέρντ Ρίξινγκερ κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του κατά την έναρξη του πέμπτου Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Αριστεράς αναφέρθηκε στην Ελλάδα και εξαπέλυσε «μύδρους» εναντίον του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως «στην Ευρώπη της ανταγωνιστικότητας είναι προτιμότερο να παγώνουν και να πεινάνε τα Χριστούγεννα 1,6 εκατομμύρια συνταξιούχοι στην Ελλάδα, παρά να το επιτρέψει ο κύριος Σόιμπλε ένα εφάπαξ δώρο των Χριστουγέννων περίπου 380 ευρώ. Αυτό είναι το αντίθετο της Ευρώπης της αλληλεγγύης! Είναι κυνικό και περιφρονητικό προς τον άνθρωπο. Είναι αποκρουστικό το πως αναμιγνύεστε κύριε Σόιμπλε στις υποθέσεις του εκλεγμένου ελληνικού κοινοβουλίου».
Ο Μπέρντ Ρίξινγκερ τόνισε ακόμη ότι «η δημοκρατία στην Ευρώπη βρίσκεται σε κρίση διότι ο νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός καταστρέφει την κοινωνική βάση της δημοκρατίας. Ως ευρωπαϊκή αριστερά θέλουμε να συνδεθούμε με όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, οι οποίες θέλουν να αντιπαρατεθούν με το νεοφιλελευθερισμό και να αγωνισθούν για μια Ευρώπη της αλληλεγγύης, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της ειρήνης». Και τόνισε ότι «η αριστερά υποτίμησε τον κίνδυνο, ο οποίος προέρχεται από τις κρίσεις του καπιταλισμού τις δεκαετίες του ΄30 και του ΄20 και έμαθε από αυτό το λάθος».

 
 
fonaklas

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>