«

»

Δεκ 21

Βόμβα: Πόσα χρόνια φυλακή έφαγαν ο πρώην Υπουργός Παπαντωνίου και η σύζυγος. Ποιος ο λόγος

Πόσα χρόνια φυλακή ήταν η ποινή για τον πρώην υπουργό Παπαντωνίου και της συζύγου του;

Επικυρώθηκε από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η ποινή φυλάκισης των 2 ετών που είχε επιβάλλει το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών στον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου και τη σύζυγο του Σταυρούλα Κουράκου για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες» του οικονομικού έτους 2008.

Οι αρεοπαγίτες δεχόμενοι την εισήγηση της εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ξένης Δημητρίου, έκριναν ότι η εφετειακή απόφαση έχει πλήρη και επαρκεί αιτιολογία όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία και απέρριψαν την αίτηση αναίρεσης του πρώην υπουργού Παπαντωνίου και της συζύγου του.

Επίσης, το ζεύγος Παπαντωνίου έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση τεσσάρων ετών με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ, κ.λπ., για ανακριβής δηλώσεις πόθεν έσχες μεταγενέστερων ετών (2009).

Επίσης, εκκρεμεί η εκδίκαση για το έτος 2010 που αντιμετωπίζουν κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος.

Η υπόθεση αφορά στη μη δήλωση της περίφημης κατάθεσης των 1,3 εκ ευρώ περίπου της Σταυρούλας Κουράκου στην εβλετική τράπεζα HSBC η οποία εντοπίστηκε μέσω της λίστας Λαγκάρντ.

fimes.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>