«

»

Ιούλ 13

Ανοδικά κινείται η στερλίνα -Αγωνία ποιος θα αναλάβει υπουργός Οικονομικών

Ενισχυμένη ήταν σήμερα η στερλίνα και κινείτο κοντά σε υψηλό δύο εβδομάδων έναντι του ευρώ καθώς η Τερέζα Μέι αναμένεται να αναλάβει τηνπρωθυπουργία της χώρας, αίροντας μέρος της πολιτικής αβεβαιότητας που έπληξε το νόμισμα τις τελευταίες εβδομάδες.

Το ενδιαφέρον της αγοράς θα επικεντρωθεί στο ποιος θα αναλάβει τη θέση του υπουργού Οικονομικών, ενώ πολλοί είναι αυτοί που αναμένουν να αποσαφηνιστεί το σκεπτικό της νέας πρωθυπουργού σε ό,τι αφορά την ενεργοποίηση του Άρθρου 50 που εκκινεί επίσημα τη διαδικασία εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η Μέι έχει πει ότι το «Brexit σημαίνει Brexit», προσθέτοντας όμως ότι η Βρετανία δεν θα βιαστεί να ξεκινήσει τις επίσημες διαδικασίες του διαζυγίου με την ΕΕ. Η αβεβαιότητα για το εάν η Βρετανία θα είναι σε θέση να διατηρήσει την πρόσβασή της στην ενιαία αγορά μετά την έξοδό της από την ΕΕ, μαζί με τις προσδοκίες για ενδεχόμενη μείωση των επιτοκίων αύριο από την Τράπεζα της Αγγλίας, αναμένεται να δημιουργήσουν κλίμα επιφυλακτικότητας σε ό,τι αφορά τη στερλίνα.
Νωρίτερα, η στερλίνα κατέγραψε άνοδο κατά 0,1% στα 1,3270 δολάρια, έχοντας ανέλθει στα 1,3340 δολάρια στη διαπραγμάτευσή της στην Ασία, το υψηλότερο επίπεδο από τις 4 Ιουλίου, και αρκετά υψηλότερα από το χαμηλό 31 ετών των 1,2798 δολαρίων που σημείωσε στις 6 Ιουλίου. Το ευρώ σημείωσε νωρίτερα πτώση κατά 0,3% στις 83,25 πένες, έχοντας υποχωρήσει έως τις 83 πένες στην Ασία, το χαμηλότερο επίπεδό του από τις 30 Ιουνίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>