«

»

Δεκ 17

Άρτα: Βαδίζουμε σε τεντωμένο σχοινί

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» αναμένει προσφορές από όλους -Τι δηλώνει ο υπεύθυνος για το Χαμόγελο, Ιορδάνης Τσομπανάκης-Στην αίθουσα του Συλλόγου «Σκουφάς» για 8η συνεχόμενη χρονιά.

Στην Άρτα, χαμογελώντας πλατιά και αναμένοντας την υποστήριξη όλων, θα βρίσκεται έως και την Κυριακή το «Χαμόγελο του Παιδιού» δίνοντας την ευκαιρία, ενόψει των Χριστουγέννων, για προσφορά δώρων σε δυο κατευθύνσεις.
Το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι του από το Σπίτι της Κέρκυρας με δράσεις και υποστήριξη παιδιών όσων και οικογενειών σ’ όλη την Ήπειρο, έχει στηθεί από το πρωί της Παρασκευής στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Σκουφάς», και οι πόρτες του είναι ανοιχτές διαρκώς από 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ σήμερα και αύριο.
Η σχέση που έχει αναπτύξει το «Χαμόγελο του Παιδιού» με το νομό Άρτας είναι πολύ σημαντική και αρκετά ισχυρή ήδη, καθότι υπάρχουν τοπικοί εθελοντές που υποστηρίζουν όλες τις δράσεις τους και την ετήσια παρουσία του στην πόλη μας.
Ανάμεσα σ’ αυτούς συγκαταλέγεται και ο Σύλλογος «Σκουφάς» με τον υπεύθυνο για το Χαμόγελο, Ιορδάνη Τσομπανάκη, να υπογραμμίζει ότι από την πρώτη φορά πριν από οχτώ χρόνια άμεσα ανταποκρίθηκε στο αίτημα να διαθέσει την αίθουσα για τον σκοπό αυτό, μεταφέροντας θερμά τις ευχαριστίες όλων των μελών και των παιδιών.

Για μια ανοιχτή αγκαλιά στην Άρτα, μίλησε ο κ. Τσομπανάκης και στη φετινή συνάντηση, λίγο μετά από την προσπάθεια όλων -και τοπικών εθελοντών- για το στήσιμο των ειδών στο χώρο της αίθουσας Σκουφάς.
Εκεί όλα τα είδη αποτελούν προσφορές πολιτών, κατασκευές εθελοντών και αξίζει να σημειωθεί ότι προσφέρονται σε πολύ χαμηλές τιμές προκειμένου να δίνουν τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να αγοράσουν δώρα για κάθε ηλικία, προσφέροντας χαμόγελα σε δυο κατευθύνσεις.
Στους παραλήπτες των παιχνιδιών και των διαφόρων ειδών και ασφαλώς στα παιδιά που το Χαμόγελο στηρίζει είτε μέσα στα σπίτια που διατηρεί είτε και έξω από αυτά, σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα βιοπορισμού των παιδιών τους ή και προβλήματα υγείας. Και τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν και αποτελούν υποθέσεις που παρακολουθεί και υποστηρίζει με διάφορες δράσεις το «Χαμόγελο του Παιδιού» και στην Άρτα και σε άλλους νομούς της Ηπείρου.
Η Άρτα μας έχει αγκαλιάσει
«Βρισκόμαστε, κι έχετε απόλυτο δίκιο, στην αγκαλιά της Άρτας. Διότι μας είχε αγκαλιάσει η Άρτα. Κι έχω πει ξανά ότι νιώθουμε σαν στο σπίτι μας στην φιλόξενη αυτή πόλη, λόγω της ζέσης και της αγάπης που μας δείχνουν οι πολλοί εθελοντές που έχουμε εδώ. Αν δεν είχαμε όλους αυτούς τους ανθρώπους να μας στηρίζουν και να μας αγαπάνε και να βοηθάνε τα παιδιά, δεν θα μπορούσαμε να είμαστε και στην Άρτα.
Οπότε «ναι» για 8η συνεχόμενη χρονιά, στην φιλόξενη αίθουσα του Συλλόγου «Σκουφάς» που μας φιλοξενεί αφιλοκερδώς -και τον ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό- είμαστε εδώ μέχρι την Κυριακή καθημερινά από το πρωί έως το βράδυ, με ένα ακόμη χριστουγεννιάτικο παζάρι. Και φέτος πρέπει να πω ότι οι εθελοντές μας -και όσοι έχουν προσφέρει αλλά και όσοι έχουν δημιουργήσει τα δώρα- έχουν κυριολεκτικά ξεπεράσει τον εαυτό τους.
Είναι απίθανα όσα έχουν φτιάξει και μας έχουν προσφέρει. Και πλέον περιμένουμε αυτές τις ημέρες ο καθένας που θέλει να κάνει ένα δωράκι είτε στον εαυτό του είτε στους φίλους του ή τους συγγενείς τους, μπορεί να έρθει να προμηθευτεί από εδώ τα δωράκια αυτά, στηρίζοντας έτσι το σύνολο των δράσεων του οργανισμού μας».
Δράσεις σε παιδιά και στην Άρτα
Ο κ. Τσομπανάκης αναφερόμενος στις δράσεις του Οργανισμού που δεν χρηματοδοτούνται από πουθενά αλλού πλην των προσφορών των πολιτών σε όλη την Ελλάδα, είπε ότι αναπτύσσονται και στο νομό της Άρτας, επισημαίνοντας «Είναι μια αμφίδρομη σχέση αυτή που έχει αναπτυχθεί. Μας βοηθάει η Άρτα και βοηθάμε επίσης την Άρτα.
Εννοώ ότι μας στηρίζει κάθε χρόνο η περιοχή, όπου παράλληλα κι εμείς έχουμε δράσεις εδώ, στηρίζοντας οικογένειες με προβλήματα βιοποριστικά αλλά και με παιδιά με προβλήματα ιατρικά. Δρούμε κι εδώ διότι είναι ο τομέας ευθύνης μας. Για το λόγο αυτό είμαστε από χθες στην περιοχή με την παρουσία και της ψυχολόγου μας και είχαμε το πρωί παρεμβάσεις σε σχολεία απ’ όπου είχαμε δεχτεί αιτήματα.
Είναι κάτι που κάνουμε πολύ συχνά. Το απόγευμα είχαμε αντίστοιχη παρέμβαση στην Πάργα σε ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων και πάντα πάνω σε σοβαρά θέματα που απασχολούν και αφορούν στα παιδιά».

Στηρίζει 180 παιδιά σε Κέρκυρα και Ήπειρο
Το σπίτι της Κέρκυρας φιλοξενεί αυτή τη στιγμή 21 παιδιά ξεκινώντας από την ηλικία των 4,5 ετών, ενώ παράλληλα στην δύναμη του ανήκουν δυο ενήλικα παιδιά που ήδη διαμένουν σε διαμέρισμα εκτός σπιτιού προκειμένου να μάθουν να αυτοσυντηρούνται και να μπορέσουν να συνεχίσουν τη ζωή τους στηρίζοντας τον εαυτό τους.
Παράλληλα η οικογένεια του Χαμόγελου για το σπίτι αυτό έχει ένα ακόμη μέλος που είναι φοιτήτρια στην Κρήτη κι έναν φαντάρο που κάνει την στρατιωτική του θητεία. Πρόκειται, λοιπόν, για συνολικά μια 25μελή οικογένεια μόνο για το σπίτι που λειτουργεί στο χωριό Μαγουλάδες του νησιού.
Επιπλέον εκτός σπιτιού το Χαμόγελο στηρίζει άλλες 180 περιπτώσεις παιδιών σε οικογένειες στην περιοχή ευθύνης του σπιτιού της Κέρκυρας, ήτοι και στην περιοχή της Ηπείρου.
Η κρίση μας… αγγίζει όπως κάθε οικογένεια
Σύμφωνα με την απάντηση του υπευθύνου, κ. Τσομπανάκη, στο ερώτημά μας για το αν και ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζει το Χαμόγελο και η οικογένειά του, «αυτή δεν διαφέρει από κάθε άλλη ελληνική οικογένεια της σημερινής Ελλάδας», τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Όπως όλος ο κόσμος έτσι και το Χαμόγελο κάνει αγώνα για να μπορεί να σταθεί.
Όπως ακριβώς ο κόσμος καθότι η κρίση που υπάρχει, η οποία είναι οικονομική μεν όμως κυρίως θεωρώ ότι είναι κρίση αξιών κατά βάθος –μας έχει επηρεάσει πάρα πολύ. Μην ξεχνάμε ότι ο κόσμος είναι ο αποκλειστικός χορηγός του Χαμόγελου του Παιδιού, κι αυτός μας καλύπτει όλες τις ανάγκες.
Ο ίδιος κόσμος που μην ξεχνάμε ότι έχει κι αυτός ανάγκες πλέον δεν μπορεί να μας στηρίξει όπως μας στήριζε παλιότερα και είναι… θυμωμένος.
Είναι θυμωμένος διότι ενώ ταυτόχρονα στο διάστημα αυτό, βλέπει ότι αυξάνονται οι ανάγκες, σε ολοένα περισσότερες οικογένειες και ολοένα περισσότερα παιδιά και δεν έχει την ίδια δυνατότητα αυτός ο κόσμος να μας βοηθήσει όπως παλιά.
Άρα λοιπόν, μας έχει ακουμπήσει η κρίση και ήταν φυσικό επακόλουθο αυτό διότι κι εμείς είμαστε μέρος της ίδιας κοινωνίας».

Εξασφάλισε τις ανάγκες δυο μηνών
Ο κ. Τσομπανάκης μίλησε για τις επιπλέον οργανωμένες και στοχευμένες προσπάθειες που γίνονται από διάφορους συλλόγους να στηρίξουν τις δράσεις του Χαμόγελου καθότι «κι εμείς πλέον βαδίζουμε σε τεντωμένο σχοινί για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών», όπως είπε και αναφέρθηκε σε τηλεφώνημα που δέχθηκε από το ΚΔΑΠ Πάργας προκειμένου τα έσοδα από το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι τους να τα διαθέσουν για αγορά αγαθών που έχει ανάγκη το σπίτι της Κέρκυρας.
«Θα διατεθούν απολύτως στοχευμένα σε αγορά αγαθών και αντικειμένων που έχουμε ανάγκη», είπε ενώ όταν ρωτήσαμε για τη Δράση «βάζω γκολ για το Χαμόγελο του Παιδιού» που πραγματοποιείται τα τρία τελευταία χρόνια στην Άρτα και ξεκινά με εκδήλωση έναρξης πρωταθλήματος την Κυριακή εξέφρασε τη συγκίνηση του για το γεγονός ότι από τη δράση αυτή εξασφαλίστηκαν οι ανάγκες του σπιτιού για δυο μήνες.
«Πρόκειται για μια πολύ ευγενική πρωτοβουλία που έχουν πάρει οι ιδιωτικές ακαδημίες του νομού Άρτας κι όχι μόνο, διότι έρχονται και από Γιάννενα και από Πρέβεζα ακαδημίες και λαμβάνουν μέρος.
Είναι μια ανεξάρτητη δράση ένα πρωτάθλημα που γίνεται και μας στηρίζει πάρα πολύ. Ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια με συλλογή τροφίμων και είχε πολύ μεγάλη ανταπόκριση. Μαζεύτηκαν αρκετά τρόφιμα. Πέρυσι υπήρξε μια συμβολή συμμετοχή και συνολικά μαζεύτηκαν περίπου 3.000 ευρώ και δυο φορτηγάκια τρόφιμα.
Πήγε πάρα πολύ καλά και φέτος ξεκινά την Κυριακή η αγωνιστική του πρωταθλήματος αυτού. Θέλω μάλιστα να πάω εκεί να είμαι έστω για μια ώρα εκεί να ευχαριστήσω από κοντά όλους αυτούς τους ανθρώπους.
Ειλικρινά θέλω μέσα από σας, απευθυνόμενος σε όλη την Άρτα να τους ευχαριστήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας, για το γεγονός ότι ενώ δεν έχουμε σπίτι στην Άρτα είναι τόσες πολλές οι δράσεις που έχουμε εδώ και αισθανόμαστε την μεγάλη υποστήριξη και από την πλευρά της Άρτας. Και μέσα από αυτό το τουρνουά του ποδοσφαίρου και από τα χρήματα αλλά και από τα τρόφιμα που μαζεύονται καλύπτουμε εμείς ανάγκες του σπιτιού για δυο μήνες.
Είναι πολύ σημαντική βοήθεια και να είναι καλά όλοι τους οι διοργανωτές, οι γονείς που φέρνουν τα παιδιά τους στους αγώνες και τα ίδια τα παιδιά που συμμετέχουν γνωρίζοντας βέβαια ότι βοηθούν έτσι κάποια άλλα παιδιά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>