«

»

Δεκ 14

Άγριο τσεκούρι σε επίδομα στρατιωτικών «τιμωρεί» τις οικογένειες με παιδιά


Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

Τσεκούρι στο επίδομα εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών προβλέπει ο φετινός προϋπολογισμός, καθώς φαίνεται να υιοθετείται πρόταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) για την κατάργησή του.

Η πρόταση της ΠΟΕΣ στο μισθολόγιο που έστειλε στο Υπουργείο Οικονομικών περιλάμβανε την κατάργηση του επιδόματος εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών.

Η πρόταση της ΠΟΕΣ φαίνεται ότι έγινε μερικώς ποδεκτή από το υπουργείο Οικονομικών και όπως δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του ο Κώστας Αττίας, ο φετεινός προϋπολογισμός προβλέπει την εξοικονόμηση 6.000.000 ευρώ από αυτό το επίδομα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, από τον κωδικό 424 κόβονται 6.000.000 ευρώ.

Δείτε τους σχετικούς πίνακες:

Προϋπολογισμός 2017

Προϋπολογισμός 2016

Αυτό το επίδομα έχει την ιδιαιτερότητα να δίνεται με βάση την οικογενειακή κατάσταση.
Όπως είχε εξηγήσει ο Ηλίας Νατσιούλας στο Onalert.gr Άλλο ποσό έχει ο άγαμος, άλλο ο έγγαμος και άλλο ο έγγαμος με τέκνα. Αν ενσωματωθεί μέσα στο βασικό μισθό συγκρίνοντας αποδοχές στελεχών ίδιας προέλευσης, ίδιων χρόνων αλλά διαφορετικής οικογενειακής κατάστασης θα δούμε ότι θα έχουν διαφορετικό ύψος προσωπικής διαφοράς και το μεγαλύτερο ποσό αυτής θα το έχουν οι έγγαμοι με τέκνα.

Αποτέλεσμα θα είναι οι έγγαμοι με τέκνα να περιμένουν πολύ μεγαλύτερο διάστημα από έναν άγαμο για να εξαλείψουν την προσωπική διαφορά και να λάβουν αύξηση.

Η περικοπή του επιδόματος σύμφωνα με τον κ. Νατσιούλα τιμωρεί ουσιαστικά τις οικογένειες των στρατιωτικών με παιδιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>