«

»

Οκτ 15

«Σενάριο επιστημονικής φαντασίας ότι ψάχνουμε αντίπαλο για Τσίπρα»

Τι απαντούν στελέχη στελέχη της κίνησης «53+» για το Συνέδριο – Ποιες τροπολογίες ετοιμάζουν.

Αντώνης Αντζολέτος

Σενάριο επιστημονικής φαντασίας χαρακτηρίζουν οι «53+», οι οποίοι συνεδρίαζαν μέχρι αργά χθες το βράδυ, το ενδεχόμενο να κατεβάσουν και αυτοί υποψήφιο πρόεδρο, απέναντι στονΑλέξη Τσίπρα, την Κυριακή το απόγευμα στην ψηφοφορία που θα διεξαχθεί. Αυτό ξεκαθάριζε κορυφαίο στέλεχος της κίνησης στο NEWS 247 απομακρύνοντας κάθε τέτοιο σενάριο. Όσον αφορά τη εκλογή του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, επεσήμαναν πως αυτή είναι μια ξεχωριστή μετασυνεδριακή διαδικασία καθώς η εκλογή του θα γίνει στην πρώτη συνεδρίασης της Κ.Ε ίσως και 15 ημέρες μετά το Συνέδριο. Για αυτό το λόγο δεν έχουν καταλήξει ακόμα πως θα κινηθούν σε αυτό το πεδίο.

Τροπολογίες
Αυτό που φαίνεται σίγουρο είναι πως προσανατολίζονται να κατεβάσουν τροπολογίες τις οποίες θα ζητήσουν να ενσωματωθούν στην τελική Πολιτική Απόφαση του Συνεδρίου αν οι θέσεις τους δεν έχουν αποτυπωθεί. Σύμφωνα με στέλεχος των “53+” θα πρέπει να αναφέρεται η πάγια θέση τους πως «το πρόγραμμα δεν είναι δικό μας», ότι δεν χρειάζεται success story, αλλά ειλικρίνεια και πως πρέπει να τρέξει το παράλληλο πρόγραμμα. Σχεδόν σίγουρο θεωρείται, τουλάχιστον μέχρι αυτή την ώρα, ότι θα υπάρξει τροπολογία σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα.

Το καταστατικό
Σε σχέση με τις αλλαγές στο καταστατικό οι “53+” φαίνεται να θεωρούν πως ο αριθμός των 201 μελών της Κεντρικής Επιτροπής δεν χρειάζεται αλλαγές (υπάρχει πρόταση για μείωση τους σε 151).

Όσον αφορά την Πολιτική Γραμματεία και το νέο ρόλο της δεν θα ήθελαν την “μεταμφίεσή” της σε ένα ενιαίο Πολιτικό Κέντρο με τη συμμετοχή περισσότερων κυβερνητικών στελεχών. Με “καλό μάτι” βλέπουν την ενίσχυση του υπάρχοντος σχήματος από υπουργικά στελέχη χωρίς η συμμετοχή των κομματικών οργάνων να χάσει την δυναμική της.

Μέχρι αργά το βράδυ συνεδρίαζε και η προεδρική τάση “Ενωτική Κίνηση” συζητώντας τις θέσεις της για την Πολιτική Απόφαση του Συνεδρίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων