«

»

Οκτ 06

Μίχαλος: Αυτοί είναι οι λόγοι που δεν επενδύει κανείς στην Ελλάδα – Διαβάστε

Τους λόγους ύπαρξης χαμηλής επενδυτικής δραστηριότητας στην Ελλάδα παρέθεσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Κωνσταντίνος Μίχαλος, από το βήμα ημερίδας του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

Ο επικεφαλής της Κεντρικής Ένωσης εστίασε κυρίως, στη δυσκολία πρόσβασης σε πηγές χρηματοδότησης, ενώ ειδική μνεία έκανε και στην καθυστέρηση των αναγκαίων οικονομικών μεταρρυθμίσεων, την αναποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης και το εχθρικό ρυθμιστικό και φορολογικό περιβάλλον.
«Πώς είναι δυνατόν να πεισθεί ένας επιχειρηματίας ή επενδυτής να αναλάβει πρωτοβουλίες στην Ελλάδα – έστω και με επιδότηση – όταν καλείται να πληρώσει 29% φόρο επιχειρήσεων, 15% φόρο μερισμάτων, 5 – 10% εισφορά αλληλεγγύης, ΕΝΦΙΑ επιχειρήσεων, υψηλούς φόρους στην ενέργεια και την τηλεφωνία» διερωτήθηκε, ενδεικτικά.
Σύμφωνα με τον κ. Μίχαλο, για να κινητοποιηθούν ιδιωτικά κεφάλαια και επενδύσεις, απαιτείται ένας συνδυασμός τεχνοκρατικών και πολιτικών ικανοτήτων.
Χρειάζονται, όπως εξήγησε, αποτελεσματικοί μηχανισμοί παρακολούθησης και αξιολόγησης, ξεκάθαρη στρατηγική και απόλυτη διαφάνεια.
Κυρίως, όμως – κατέληξε – χρειάζεται μια συνεκτική οικονομική και δημοσιονομική πολιτική, η οποία «δεν θα ακυρώνει τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες, αλλά αντίθετα, θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την καλύτερη δυνατή αξιοποίησή τους».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων