«

»

Οκτ 02

Δικαιώνεται το 70% όσων προσφεύγουν κατά των φορολογικών ελέγχων

Δικαιώνονται επτά στους δέκα φορολογουμένους που προσφεύγουν σε διοικητικά δικαστήρια κατά των αποφάσεων φορολογικού ελέγχου, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών τα οποία φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Καθημερινή».Συγκεκριμένα, σε σύνολο 604 αποφάσεων οι 440 ήταν θετικές για τους φορολογούμενους.

Εύλογα, το γεγονός προκαλεί ερωτήματα τόσο για τον τρόπο διεξαγωγής των ελέγχων όσο και για τα χρηματικά ποσά που βεβαιώνονται.
Τα στοιχεία είναι για την περίοδο ανάμεσα στον Αύγουστο του 2013 και τον Σεπτέμβριο του 2016.
Παράγοντας της Γενικής Γραμματείας Εσόδων δήλωσε στην φημερίδα ότι ο λόγος που τόσοι φορολογούμενοι κέρδισαν στα δικαστήρια οφείλεται ουσιαστικά σε δύο λόγους. Πρώτον, στο ότι ο ελεγκτικός μηχανισμός υπολόγιζε λανθασμένα τους φόρους και τα πρόστιμα και δεύτερον βεβαίωνε υψηλότερα ποσά φόρου από ό,τι ήταν στην πραγματικότητα.
Η «φουσκωμένη» βεβαίωση φόρων επέτρεπε στους επικεφαλής των ελεγκτικών κέντρων να υποστηρίζουν στους προϊστάμενούς τους ότι είχαν πετύχει τους στόχους που είχαν τεθεί.
Την ίδια στιγμή, οι εν λόγω οφειλές-φάντασμα αύξαναν πλασματικά τον όγκο των ληξιπρόθεσμων οφειλών που μάλιστα δεν μπορούσαν να εισπραχθούν.

 

thepressroom.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων