«

»

Οκτ 01

H μεγάλη «απόδραση» των επενδυτών από τις ευρωπαϊκές μετοχές.

Περίπου 100 δισ. δολάρια είναι το ποσό των κεφαλαίων που έχει αποσυρθεί από τα funds, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την κατάσταση των ευρωπαϊκών τραπεζών. Σύμφωνα με την EPFR, τα funds που επενδύουν σε ευρωπαϊκές μετοχές κατέγραψαν εκροές 1,9 δισ. δολάρια μόλις την εβδομάδα που έληξε στις 28 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για τη 34η διαδοχική εβδομάδαεκροών, ενώ από τα μέσα Φεβρουαρίου οι εκροές ανέρχονται στα 95 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τους Financial Times.

Η ανησυχία γύρω από το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, με επίκεντρο τις πιέσεις που δέχεται η Deutsche Bank, έχει προκαλέσει μαζική φυγή από τις ευρωπαϊκές μετοχές.

Οι επενδυτές στράφηκαν την περασμένη εβδομάδα στην αμερικάνικη αγορά, με τα mutual funds και τα ETF που επενδύουν σε αμερικάνικες μετοχές να καταγράφουν εισροές 4,2 δισ. δολαρίων. Είναι το μεγαλύτερο νούμερο τον τελευταίο μήνα.

Τα funds με τοποθετήσεις σε μετοχές αναδυόμενων αγορών «υποδέχτηκαν» νέα κεφάλαια 1 δισ. δολάρια την περασμένη εβδομάδα.


 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων