«

»

Οκτ 01

Η Βουλγαρία απαγόρευσε τη μουσουλμανική μάσκα – Όσες μουσουλμάνες συλλαμβάνονται θα πληρώνουν πρόστιμο 800 δολαρίων

Το βουλγαρικό κοινοβούλιο απαγόρευσε τη μουσουλμανική μάσκα που καλύπτει ολόκληρο το πρόσωπο της γυναίκας σε δημόσιους χώρους.
Το πρόστιμο για όσες παραβαίνουν τον νόμο είναι ιδιαίτερα «τσουχτερό»και φτάνει τα 1.500 λέβα (περίπου 860 δολάρια), ενώ αναστέλλεται και η είσπραξη κοινωνικών επιδομάτων!

Ο νόμος προωθήθηκε προς ψήφιση από την συμμαχία του Πατριωτικού Μετώπου. Το μειονοτικό τουρκικό κόμμα των Δικαιωμάτων και της Ελευθερίας απείχε από την ψηφοφορία καταγγέλλοντας παραβίαση της θρησκευτικής ελευθερίας. Οι μουσουλμάνοι αποτελούν το 12% των 7,2 εκατ. πληθυσμού της Βουλγαρίας.
Σύμφωνα με την τουρκική φιλοκυβερνητική (βλ. ισλαμιστική) εφημερίδα «Γενί Σαφάκ», παρόμοια μέτρα έχουν ληφθεί και σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης, αλλά και στον «πυρήνα», σε Βέλγιο, Γαλλία και Ολλανδία, όπου οι απαγορεύσεις είναι ακόμα σκληρότερες, αφού δεν επιτρέπονται ούτε οι μουσουλμανικές μαντήλες δηλαδή η απλή κάλυψη του κεφαλιού με το πρόσωπο σε κοινή θέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων