«

»

Σεπ 24

ΟΟΣΑ: Μόνο στην Ελλάδα αυξήθηκαν οι φόροι.

Τη στιγμή που το 2015 πολλές χώρες έκαναν στροφή προς τη μείωση της φορολογίας για να ενισχύσουν την ανάπτυξη, η Ελλάδα κινείται προς την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, η Ελλάδα ήτανη μοναδική χώρα, η οποία αύξησε το ΦΠΑ και για τα κέρδη των επιχειρήσεων, από 26 σε 29%.

Επιπλέον, ο Οργανισμός επισημαίνει ότι στη χώρα μας ο μειωμένος ΦΠΑ 13% ισχύει πλέον για λιγότερα προϊόντα από ό,τι στο παρελθόν. Έτσι, ο ΦΠΑ αυξήθηκε και για τους τουρίστες, αφού επηρεάζει το κόστος των διανυκτερεύσεων ενώ καταργήθηκαν οι εξαιρέσεις για τα νησιά.

Ουσιαστικά, η έκθεση του ΟΟΣΑ περιγράφει την πτώση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, αφού με τους υψηλότερους συντελεστές φορολογίας, τα ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες καθίστανται ακριβότερα σε σύγκριση με εκείνα των γειτονικών χωρών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων