«

»

Σεπ 24

Τριήμερες εκδηλώσεις, 1, 2 και 3 Οκτωβρίου για τα 73 χρόνια, από την ημέρα του Ολοκαυτώματος των Λιγκιάδων

Αποτέλεσμα εικόνας για ημέρα του Ολοκαυτώματος των Λιγκιάδων

Η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Ιωαννιτών συνδιοργανώνουν τις φετινές εκδηλώσεις μνήμης που θα είναι τριήμερες και θα ξεκινήσουν το Σάββατο 1 Οκτωβρίου με επιμνημόσυνη δέηση στις 10:00 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στην Αμφιθέα.
Στις 20:30 του Σαββάτου στους Λιγκιάδες θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με «Το τραγούδι του νεκρού αδελφού» του
Μίκη Θεοδωράκη με τον Αχιλλέα Φρέστα, την Αναστασία Ζώη και την Γεωργία Αναστάση.
Η κεντρική εκδήλωση πραγματοποιείται την Κυριακή 2 Οκτωβρίου και θα ξεκινήσει στις 10:30 με επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.
Στις 11:00 π.μ. στο χώρο του μνημείου θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον Δήμαρχο Θ. Μπέγκα και θα ακολουθήσουν προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνων.
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου στις 19:00 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Λιγκιάδων με την εκδήλωση μνήμης και αναστοχασμού.
Ομιλητές θα είναι ο Αλέξανδρος Φαρμάκης, μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου που θα αναπτύξει το θέμα της γερμανικής λογικής της βίας και θηριωδίας, η Μαρούλα Παπαευσταθίου –Τσάγκα, Δρ. Ιστορίας και Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων που θα παρουσιάσει οπτικοακουστικά τεκμήρια προσωπικής καταγραφής και τέλος ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Απόστολος Παπαϊωάννου που θα μιλήσει για το ολοκαύτωμα των Λιγκιάδων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων