«

»

Σεπ 23

Στη Βουλή η αποκάλυψη για το 1 εκ έξτρα σε ΜΚΟ του ΣΥΡΙΖΑίου Μαντά και τα 20 εκ. σε ΜΚΟ Ψυχικής Υγείας

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς

 

Μεταξύ των ΜΚΟ είναι η Εταιρεία Προαγωγής Ψυχικής Υγείας Ηπείρου (ΕΠΡΟΨΥΗ), της οποίας ιδρυτικό μέλος είναι ο ψυχίατρος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς (φώτο), που έλαβε «μπόνους» 1.006.128 ευρώ

Πολιτικές διαστάσεις παίρνει η αποκάλυψη από το protothema.gr σχετικά με τη χρηματοδότηση διαφόρων ΜΚΟ Ψυχικής Υγείας με επιπλέον 20 εκατομμύρια ευρώ (σύμφωνα με εκτιμήσεις) από εκείνη που προέβλεπαν οι υπογραφείσες συμβάσεις.

Μεταξύ των ΜΚΟ είναι η Εταιρεία Προαγωγής Ψυχικής Υγείας Ηπείρου (ΕΠΡΟΨΥΗ), της οποίας ιδρυτικό μέλος είναι ο ψυχίατρος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, που έλαβε «μπόνους» 1.006.128 ευρώ, αλλά και η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Μετάβαση», που αξιώνει απολογιστικές συνολικές χρηματοδοτήσεις 1.093.834 ευρώ για την περίοδο 2013 έως 2015, με τις δαπάνες να υπολείπονται κατά μισό εκατομμύριο ευρώ περίπου.

Πρόεδρος της «Μετάβασης» είναι ο κ. Τιμολέων Γονής, αποσπασμένος στο γραφείο του υπουργού Υγείας.

Ειδικότερα, ο βουλευτής Λάρισας με το Ποτάμι, Κωνσταντίνος Μπαργιώτας, αναφερόμενος στα στοιχεία που αποκάλυψε το protothema.gr, κατέθεσε σήμερα ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας, με την οποία ζητά να του απαντήσει, για ποιους λόγους αυξήθηκε το 2015 -με τροποποιητικές αποφάσεις- η συνολική χρηματοδότηση δομών που υπάγονται σε διάφορες ΜΚΟ, Αστικές Μη Κερδοσκοπικές Εταιρείες και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, αλλά και αν αληθεύει ότι τα τρία από τα οκτώ μέλη της ομάδας εργασίας που συγκροτήθηκε με υπουργική απόφαση στις 9 Μαρτίου 2013 για την αξιολόγηση και τον επαναπροσδιορισμό του συστήματος κοστολόγησης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας, έχουν άμεση σχέση με ΜΚΟ που λαμβάνουν χρηματοδοτήσεις.

Επίσης, ζητά να κατατεθούν έγγραφα που να απαντούν, σε πόσες και ποιες ΜΚΟ είναι πρόεδροι, νόμιμοι εκπρόσωποι, μέλη διοικητικού συμβουλίου ή εργαζόμενοι βουλευτές ή συνεργάτες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας ή συγγενείς στελεχών του υπουργείου Υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το θέμα της χρηματοδότησης των ΜΚΟ Ψυχικής Υγείας είχε κατατεθεί σχετική ερώτηση στη Βουλή, η οποία θα εξεταζόταν σήμερα, όμως ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός απουσίαζε.

«Την περίοδο που το ΕΣΥ καρκινοβατεί, είναι επιτακτική ανάγκη να δοθούν άμεσα απαντήσεις. Καλούμε το υπουργείο να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα όλα τα σχετικά στοιχεία. Περιμένουμε με ενδιαφέρον τον υπουργό την επομένη εβδομάδα για την συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που σήμερα απέφυγε» σχολίασε ο κ. Μπαργιώτας.

 

 

fonaklas

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων